Ingyenes eBook

Átfogó útmutató a Google Ads kampánykezeléshez 2021

Így kerüld el a leggyakoribb beállítási hibákat

Kérem az ingyenes eBookot
Leírás

Az eBookról röviden

Google Ads audit szolgáltatásunknak köszönhetően számos fiókot néztünk át az utóbbi időben, így kirajzolódott egy elég széles paletta a tipikus hibákból. Ezzel a kiadvánnyal a célunk a legjellemzőbb bakik ismertetése annak érdekében, hogy olvasóink elkerülhessék ezeket, és Google Ads kampányaikat a lehető legeredményesebben építsék fel.

Hiánypótló kiadvány
magyar nyelven

37 pro tipp a sikeres kampánykezeléshez

8 év kampánykezelési tapasztalattal készült

200+ átnézett
hirdetési fiók alapján

Kérem az ingyenes eBookot
A szerzőről

Az eBookot lektorálta:
Inez, PPC team lead

Inez 12 év digitális marketing tapasztalattal a háta mögött vezeti PPC csapatunkat. Egyetemi végzettsége szerint Online Marketing Specialista, de emellett más területeken is kipróbálta magát hazai és multinacionális partnereknél és médiaügynökségeknél. Az évek során olyan Ügyfelekkel dolgozott együtt, mint például az Árukereső, a Groupama, az UniCredit, a GSK, a Peugeot&Citroen, Phillips, Reckitt Benckiser vagy épp a Procter&Gamble.

Kérem az ingyenes eBookot
Tartalom

Lapozz bele az eBookba

Az alábbiakban megtekintheted azokat a témákat, amelyekről az ingyenes eBookban olvashatsz, és egy rövid betekintést is kaphatsz az egyes fejezetekbe. A könyv összeállítása során gondosan ügyeltünk arra, hogy a kampányindítás minden folyamatát részletesen lefedjük, és tippeket adjunk a stratégiai tervezéstől kezdve a hirdetésszöveg-íráson át a landing oldalra vonatkozó javaslatokig.

Kérem az ingyenes eBookot
1.

Ami elengedhetetlen: a céloldal megfelelő beállításai

Ez az a webhely, ahová az emberek - hirdetéseidre kattintva - meg fognak érkezni, ezért talán már Te is érzed, hogy nagyon fontos, hogy ne csak átkattintsanak rá, de ott is maradjanak és tovább böngésszenek rajta. Ehhez azonban fontos, hogy céloldalad megfelelően legyen beállítva. Mutatjuk, hogy mire kell figyelned ezen a téren.

Milyen a céloldalad felhasználói élménye?
A minőségi mutatót is meghatározó egyik tényező a céloldal élménye, így ez befolyásolja az egy kattintás után fizetendő összeget, illetve a hirdetés megjelenítésének pozícióját is. Amennyiben a visszafordulási adatok alapján azt látjuk, hogy a látogatók megérkeznek a weboldalra, de ezután gyorsan el is hagyják azt, az a céloldal gyenge felhasználói élménye miatt történhet, melyet több tényező is befolyásolhat. Ilyenek például:

Letöltöm a folytatáshoz
2.

Jöjjenek a fiókbeállítások - mire figyelj ezen a szinten?

Amikor Google Ads kampányok indításába kezdesz, biztos lehetsz benne, hogy először a legmagasabb szinten - azaz a fiókszinten - találod majd magad. Erről azért fontos beszélni, mert vannak olyan beállítások, melyeket csak ezen a szinten tudsz elvégezni, ezekkel pedig érdemes tisztában lenned, ha kampányaidat zökkenőmentesen szeretnéd futtatni. Összegyűjtöttük, hogy ezen a szinten mire kell figyelned.

Google fiókok összekapcsolása
A Google különböző eszközeinek összekapcsolásával még több olyan hasznos információt tudhatunk meg fizetett és organikus hirdetéseink teljesítményéről, amelyek segítségével még eredményesebbé tehetjük vállalkozásunkat.

Letöltöm a folytatáshoz
3.

Mit állíts be mindenképp a kampányok szintjén?

Ha minden teendőt ismerünk, amit fiókszinten szükséges elvégeznünk, akkor következzen a második szint, azaz nézzünk rá a kampányszintű beállításokra, valamint azokra a praktikákra, amelyeket a kampányok létrehozása során bevethetünk a sikeresség érdekében.

Search és Display hirdetési hálózat - lehetőleg ne használd ezeket egy kampányon belül
Tudnod kell, hogy amikor új kampányt hozol létre, akkor a hirdetéskezelő első kérdése, hogy milyen céllal indítod a kampányt, a második pedig az, hogy milyen kampánytípust választasz.

Letöltöm a folytatáshoz
4.

Következzenek a hirdetés szintű beállítások!

Ezen a szinten a hirdetésekkel kapcsolatos legfontosabb beállításokat találod, amelyeket érdemes szem előtt tartanod, ha sikeres Google Ads kampányokat futtatnál.

Óvatosan a főoldalra irányított hirdetésekkel!
A Google Ads kampányok feladata többek között az is, hogy a potenciális felhasználókat a hirdetésre való kattintással vagy azok megtekintésével a vállalkozás weboldalára irányítsák. Azonban cseppet sem mindegy, hogy ehhez milyen érkeztetési oldalt választunk, hiszen a cél az, hogy a felhasználók további keresés nélkül megtalálják az adott terméket vagy szolgáltatást a weboldalon.

Letöltöm a folytatáshoz
5.

Kulcsszavakat érintő beállítások

A kulcsszavakat érintő beállítások megfelelő módon történő kivitelezése elengedhetetlen, ugyanis ezek biztosítják, hogy a felhasználók, kereséseik alapján releváns hirdetésekkel találkozzanak.

Lehetőleg kerüld az általános egyezésű kulcsszavak használatát
Végre rávetted Magad, hogy elindítsd első keresési kampányodat a Google Ads-ben, átgondoltad, hogy mely kulcsszavakra kereshetnek rá vásárlóid, sőt, még jobb, ha kulcsszókutatást is végeztél. A kifejezéseket gondosan hirdetéscsoportokba rendezgetted, és ezen a ponton el is jött az idő, hogy feltöltsd ezeket a rendszerbe!

Letöltöm a folytatáshoz
6.

Ismerkedj meg a bővítményekkel!

A hirdetésbővítmények alkalmazása mindenképpen ajánlott, ugyanis segítségükkel a hirdetéseidben szereplő információk mellett további lényeges tudnivalókat közölhetsz vállalkozásodról, vagy az általad kínált termékről/szolgáltatásról. Bővítmények segítségével feltüntethetsz például egy telefonszámot, címet, vagy akár további, fontosabb weboldalak linkjeit.

Használj hirdetésbővítményeket
A keresési kampányok esetén nincs túl sok mozgástér a hirdetések alakításában, elvégre minden hirdetőnek ugyanaz a három címsor, két leírás és két útvonal mező áll a rendelkezésére. Nincs lehetőséged figyelemfelkeltő képek vagy videók feltöltésére, de még csak egy emojit sem rakhatsz a szövegbe.

Letöltöm a folytatáshoz
7.

Beszéljünk a célközönségekről

Készíts remarketing közönség listát
Ugye te is úgy gondolod, hogy kár lenne veszni hagyni azokat az embereket, akik már jártak az oldaladon, viszont az első látogatás alkalmával még nem kötelezték el magukat melletted? Remarketing hirdetések segítségével emlékeztetheted őket vásárlási szándékukra. Ezzel hatékonyabb célzást érhetsz el, és a kívánt konverziók megszerzése is egyszerűbbé válhat.

A remarketing keretein belül érdemes egy listába gyűjtenünk ezeket a felhasználókat, hogy a továbbiakban személyre szabott és releváns kampány üzenetet/hirdetéseket tudjunk megjeleníteni számukra. A remarketing listákat Te magad hozhatod létre, melynek során meghatározhatod, hogy kik kerüljenek bele (azaz, hogy kiket szeretnél célozni különböző üzeneteiddel), valamint azt is megadhatod, hogy az adott felhasználó csoport hány napig maradjon a listában.

Letöltöm a folytatáshoz
8.

+1 hasznos tipp

A márkavédelem és a védjegy fontossága
Utolsó tippünk talán nem fordul elő az esetek nagy részében, amikor Google Ads kampányokat futtatunk, de nem árt odafigyelni erre is, hiszen senki sem szeretné, ha cége nevével, termékének fantázianevével, márkanevével vagy éppen vállalkozásának logójával más nyerészkedne.

Letöltöm a folytatáshoz
9.

Befejezés

Mostanra biztosan láthatod, mennyire összetett a Google Ads hirdetési platform. Számos buktatót tartogat magában, azonban a könnyű hozzáférhetőség miatt sokan ezen információk hiányában vágnak bele a kampánykezelésbe.

Mielőtt nekikezdünk a kampányok tervezésének, már a céloldalt is a Google irányelvei alapján kell kialakítani ahhoz, hogy a későbbiekben a hirdetések a lehető leghatékonyabban teljesítsenek.

Letöltöm a folytatáshoz

Töltsd le az ingyenes eBookot!

Kérjük, add meg az adataidat, ahova
az ingyenes eBookot küldhetjük!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Tapasztalatunk

Google Partner

Google Partnerként már több mint 100 hirdetési fiókot menedzseltünk az elmúlt években.

Cégünk a Google hivatalos, minősített üzleti partnere, Keresés és Display területre vonatkozó szakvizsgával.
Referenciáink

Néhány szám, amely szakértelmünket mutatja

8+
év hirdetési tapasztalat
10+
fős hirdetési szakértő team
120+
hirdetési fiók menedzselése
200+
millió forint éves költés