Weboldal készítés

Ismerd meg a Webflow-t, a WordPress modern alternatíváját

Írta:
István
Olvasási idő:
3
perc

Talán nem mondunk újat azzal, hogy manapság a CMS (azaz tartalomkezelő rendszer) alapú weboldalak több mint fele WordPresst használ. Végülis nem meglepő, a WordPress jelentősen megkönnyíti az egyszerűbb weboldalak elkészítését, és mindezt teljesen ingyen. Megeshet azonban, hogy nagyobb testreszabhatóságra van szükség. Cikkünkben bemutatjuk Nektek a Webflow tartalomkezelő rendszert, a WordPress modern alternatíváját, amit mi már kipróbáltunk és pozitív tapasztalataink vannak vele kapcsolatban.

Ismerd meg a Webflow-t a WordPress modern alternatíváját

Alapvető különbségek

A WordPress alapjában véve blogok készítésére lett kitalálva. Sokszínű felhasználását a közösség által fejlesztett bővítményeinek és témáinak köszönheti, melyek segítségével számos új funkcióval ruházható fel a rendszer, így már akár kisebb webshopok üzemeltetésére is alkalmas lehet. Ez a működés sajnos korlátozza az így készített weboldal testreszabhatóságát, és a rengeteg bővítmény akár technikai problémákhoz is vezethet.
A Webflow célja, hogy egy webfejlesztéshez nem értő felhasználó is bármilyen weblapot könnyen elkészíthessen anélkül, hogy bármiféle bővítményt vagy témát telepítenie kellene. Legyen szó személyes blogokról, portfóliókról vagy akár webshopokról, a Webflow már alapból tartalmazza az eszközöket, amelyekkel az ilyen típusú oldalak megvalósíthatók.

Mi mindent nyújt a Webflow

A Webflow ereje a vizuális front-end szerkesztőjében rejlik, melyben drag-and-drop módszerrel percek alatt összerakhatjuk az általunk megálmodott oldalt. A különböző elemeket rendkívül részletesen állítgathatjuk, betűtípusoktól kezdve a színeken át egészen az animációkig bármit módosíthatunk. Nagy előnye ennek a rendszernek, hogy szerkesztés közben már magát a végeredményt látjuk, emiatt nagyon gyorsan lehet dolgozni.

A Webflow vizuális szerkesztője
A Webflow vizuális szerkesztője
Forrás: webflow.com

A Webflow SEO téren is jól teljesít. A keresőoptimalizáláshoz szükséges eszközök alapból be vannak építve a rendszerbe, és nagyon könnyen végezhetünk módosításokat is. Ráadásul a generált HTML és CSS kódok tiszták és jól strukturáltak, ami megkönnyíti a keresőmotorok számára a weboldal feltérképezését.

A Webflow-val lényegében bármilyen weboldal elkészíthető. A blogokon és portfóliókon túl rendkívül alkalmas a vállalati igények teljesítésére is, legyen szó szolgáltatásról vagy webshopról. Az E-commerce itt már alapból támogatott, akár 3 000 különböző terméket is képes kezelni, extra tranzakciós költségek nélkül.

#promobox-newsletter###

Árazás

A WordPress ingyenes, vagy mégsem? Noha maga a CMS díj nélkül használható, a domainről és a weboldalt hosztoló szerverről már nekünk kell gondoskodnunk, vagyis a kiadásokat így sem kerülhetjük el teljesen. Ezen felül a legtöbb, egyéni igényeket kielégítő  bővítmények és témák már fizetősek, vagy rendelkeznek prémium funkciókkal, így ha ezekkel élnénk, számítsunk további díjakra is. Összefoglalva tehát az ingyenes alap kecsegtető lehet, ugyanakkor egy WordPressben készült oldal is könnyedén kerülhet százezrekbe.

A Webflow esetében mindent magába foglaló csomagokra fizethetünk elő, azaz nem kell külön domain és weboldal szolgáltatót keresni, sem különböző modulokat megvásárolni. Attól függően, hogy milyen típusú a weboldalunk - személyes blog, portfólió, vagy inkább webshop -, mennyien látogatják havonta, hány lapból áll stb., más-más csomagok állnak rendelkezésre. Természetesen minél több funkcióra van szükségünk, annál nagyobb csomagra kell előfizetni, de ez még így is versenyképes lehet a WordPress drága sablonjaival és bővítményeivel szemben.

WordPress vs Webflow komplex összehasonlítás

Most akkor melyiket is válasszam? Segítünk egy több szempontú összehasonlítással, hogy könnyebben dönthess következő honlapod platformjáról:

WordPress Webflow
Milyen oldalakhoz ajánlott Leginkább személyes blogokhoz, de a megfelelő bővítményekkel lényegében bármilyen oldal megvalósítható. Bármilyen oldalhoz kiváló választás, akár még nagy webshopokhoz is.
Kiknek ajánlott Magánszemélyeknek, vállalkozóknak, de akár kisebb vállalatoknak is. Magánszemélyeknek, vállalkozóknak, kis- és nagyvállalatoknak.
Sebesség A bővítmények halmozása, rossz beállítása vezethet lassuláshoz, illetve nagyban függ a megválasztott hosting megoldástól is. A beépített eszközöknek hála könnyen elkerülhető a weboldal lelassulása, ráadásul a biztosított hosting megoldás is gyors és megbízható.
Frissítések A felhasználónak manuálisan kell frissítenie a WordPress-t, és annak bővítményeit, témáit. A frissítések automatikusan történnek, a weboldal működését nem befolyásolják, de új funkciókat vezetnek be.
Egyedi megoldások A nagyon specifikus igények kielégítéséhez alkalmasabb, de ehhez sokszor szükség van fejlesztői tudásra. A zárt rendszer miatt a nagyon specifikus igények nem mindig kielégíthetők, cserébe minden más könnyebb.
Ár Alapvetően ingyenes, de a jobb bővítményekért, témákért már fizetni kell, illetve a kiadások nagyban függnek még a megválasztott hostingtól is. A nem ecommerce csomagok havi $12-$36 között mozognak, míg webshopokhoz havi $29-$212 kell kifizetni.
Platform Milyen oldalakhoz ajánlott Kiknek ajánlott Sebesség Frissítések Egyedi megoldások Ár
WordPress Leginkább személyes blogokhoz, de a megfelelő bővítményekkel lényegében bármilyen oldal megvalósítható. Magánszemélyeknek, vállalkozóknak, de akár kisebb vállalatoknak is. A bővítmények halmozása, rossz beállítása vezethet lassuláshoz, illetve nagyban függ a megválasztott hosting megoldástól is. A felhasználónak manuálisan kell frissítenie a WordPress-t, és annak bővítményeit, témáit. A nagyon specifikus igények kielégítéséhez alkalmasabb, de ehhez sokszor szükség van fejlesztői tudásra. Alapvetően ingyenes, de a jobb bővítményekért, témákért már fizetni kell, illetve a kiadások nagyban függnek még a megválasztott hostingtól is.
Webflow Bármilyen oldalhoz kiváló választás, akár még nagy webshopokhoz is. Magánszemélyeknek, vállalkozóknak, kis- és nagyvállalatoknak. A beépített eszközöknek hála könnyen elkerülhető a weboldal lelassulása, ráadásul a biztosított hosting megoldás is gyors és megbízható. A frissítések automatikusan történnek, a weboldal működését nem befolyásolják, de új funkciókat vezetnek be. A zárt rendszer miatt a nagyon specifikus igények nem mindig kielégíthetők, cserébe minden más könnyebb. A nem ecommerce csomagok havi $12-$36 között mozognak, míg webshopokhoz havi $29-$212 kell kifizetni.

#m1-y#A Webflow-t egyébként lehetőségünk van ingyen kipróbálni, így megbizonyosodhatunk róla, hogy valóban megfelelő-e számunkra.##

Konklúzió

Összességében elmondható, hogy az egyszerűbb, kevésbé ambiciózus weboldalak elkészítéséhez a WordPress a mai napig egy remek eszköz. Ha azonban már összetettebb és egyedibb weblapra van szükségünk, a Webflow használatával rengeteg fejfájástól kímélhetjük meg magunkat, és jobb eredményeket érhetünk el sokkal kevesebb munkával. A Webflow által nyújtott kényelemnek persze ára van, nem árt mérlegelni, melyik opció nyújt gazdaságosabb megoldást számunkra, de mi hisszük, hogy sok esetben ez a platform lesz a befutó. Nálunk is így lett, nézz körbe az oldalunkon, hogy élőben is megtapasztald a Webflow által nyújtott lehetőségeket.

#promobox#Kiszerveznéd a honlapkészítést, vagy komplexebb megoldásokra van szükséged? Fordulj bátran a Selector csapatához!##

További bejegyzések

Ezek is érdekesek lehetnek

Google Analytics 4 - erre figyelj oda a bevezetésnél!
Webanalitika
Google Analytics 4 - erre figyelj oda a bevezetésnél!
A Facebook csillaga újra a magasba repülhet?
Közösségi média menedzsment
A Facebook csillaga újra a magasba repülhet?
WordPress honlap biztonsági mentése
Weboldal készítés
WordPress honlap biztonsági mentése
Weboldal fejlesztés – árak, költségek, kalkulációk
Weboldal készítés
Weboldal fejlesztés – árak, költségek, kalkulációk
Legfontosabb metrikák a Google Analytics 3-ban
Webanalitika
Legfontosabb metrikák a Google Analytics 3-ban
Naprakész útmutató az Instagram használatához 2022-ben
Közösségi média menedzsment
Naprakész útmutató az Instagram használatához 2022-ben
10+1 legfontosabb dolog, hogy üzleti weboldalad hiteles legyen
Weboldal készítés
10+1 legfontosabb dolog, hogy üzleti weboldalad hiteles legyen
Így hozd ki a legtöbbet márkád TikTok jelenlétéből!
Így hozd ki a legtöbbet márkád TikTok jelenlétéből!
Melyik Wordpress  honlapépítőt válaszd?
Weboldal készítés
Melyik Wordpress honlapépítőt válaszd?
Te magad állj neki honlapod elkészítésének vagy inkább webfejlesztő céget bízz meg vele?
Weboldal készítés
Te magad állj neki honlapod elkészítésének vagy inkább webfejlesztő céget bízz meg vele?
Linképítés alapjai 2022-ben
Keresőoptimalizálás (SEO)
Linképítés alapjai 2022-ben
5 tipp az ütős hirdetésszöveg íráshoz
PPC kampánykezelés
5 tipp az ütős hirdetésszöveg íráshoz
Google Ads újdonságok 2022-ben
PPC kampánykezelés
Google Ads újdonságok 2022-ben
Miért és hogyan érdemes frissíteni weboldalunkat?
Weboldal készítés
Miért és hogyan érdemes frissíteni weboldalunkat?
Keresőoptimalizálás (SEO) fogalma és jellemzői
Keresőoptimalizálás (SEO)
Keresőoptimalizálás (SEO) fogalma és jellemzői