Ügynökség

Miért jó döntés online marketing ügynökséggel dolgozni?

Írta:
Shannon
Olvasási idő:
6
perc

Sokat gondolkodtál már azon, hogy ügynökségre bízd marketing tevékenységedet, de nem tudod, hogy pontosan milyen feladatokban várhatsz segítséget, milyen előnyökkel jár egy ilyen együttműködés? Ráadásul az sem teljesen egyértelmű, hogy mi a különbség egy online és egy digitális marketing ügynökség között? Ha eddig ezek a bizonytalanságok tartottak vissza, most cikkünk elolvasásával választ kaphatsz kérdéseidre!

Miért jó döntés online marketing ügynökséggel dolgozni?

Napjainkban már nem is kérdés, hogy mekkora szereppel bír a jól átgondolt online jelenlét egy vállalkozás életében, azonban ennek megvalósítása egyáltalán nem olyan egyszerű feladat, mint az elsőre tűnik. Az online marketing rendkívül széleskörű eszköztárat foglal magában, számos, egyenként is önálló szakterülettel. Költséghatékonyság, mérhetőség és folyamatos optimalizálás - három dolog, ami leírja erejét, és amiben egy marketing ügynökség mindig segítségedre lesz. De hogy pontosan mi is egy online marketing ügynökség feladata, vegyük sorra a következőkben. 👇

Mivel foglalkozik egy online marketing ügynökség?

Egy jól megválasztott marketing ügynökség ugyanolyan elszántsággal fog céljaid eléréséért küzdeni, akárcsak Te magad. A szakemberek többek között segítenek célközönséged hatékony megszólításában, márkád széleskörű megismertetésében, a vállalkozásodra irányuló pozitív attitűd kialakításában vagy épp értékes lead-ek szerzésében. A marketing aktivitás során nyert adatok elemzésén keresztül új ötletekkel és javaslatokkal segítenek belőled és termékedből vagy szolgáltatásodból kihozni a maximumot, miközben megteremtik a platformjaidon átívelő, egységes, professzionalizmust sugárzó megjelenést. Nem utolsó sorban feltérképezik a kiaknázatlan - például értékesítési - lehetőségeket, mellyel tovább növelheted üzleted eredményeit.

online marketing ügynökség

Mindez az alábbi szolgáltatások segítségével érhető el:

  • Online marketing stratégia kialakítása: mindennek az alapja a személyre szabott, jól átgondolt, hosszú távú fejlődést biztosító stratégia. Ennek megtervezése - ideális esetben - az elsők között szerepel az együttműködés létrejöttét követően.
  • Design: Ha szeretnéd, hogy vállalkozásod kitűnjön a tömegből, és potenciális ügyfeleid már egy pillantás alatt bizalmat szavazzanak neki, arra egy egységes és letisztult arculat a legjobb megoldás. Az ügynökségeknél mindezért profi kreatív és grafikus csapat felel, mely igénytől függően biztosítja a könnyen felismerhető logótól kezdve a felhasználóbarát weboldalon át az informatív és figyelemfelkeltő közösségi média megjelenést.
  • UX kutatás és design: A UX kutatás célja a potenciális Ügyfelek és vásárlók viselkedésének feltárása, a kapott információk felhasználásával pedig a szóban forgó felület és design fejlesztése. A legtöbb ügynökség profi fejlesztőkkel és designerekkel dolgozik a vállalkozásod által nyújtott felhasználói élmény javításán, ami végső soron forgalmad növekedését eredményezheti.
  • Webfejlesztés: Vállalkozásod weboldala (különös tekintettel az egyes érkeztető oldalakra) alapvető jelentőséggel bír, hiszen többek között itt történik a vásárlások, foglalások, jelentkezések leadása is. Egy online marketing ügynökség fejlesztői csapata ennek megfelelő kialakításában, folyamatos fejlesztésében is segítségedre lesz. 
  • Webanalitika: Ahhoz, hogy az elért eredmények optimalizálhatók legyenek, az ügynökségek analitikai szoftverek segítségével (pl. Google Analytics, Google Tag Manager) mérik, elemzik, végül pedig kiértékelik mind a kampány, mind pedig az organikus eredményeket. A kapottak alapján javaslatokat fogalmaznak meg.
  • Keresőoptimalizálás (SEO): Hosszú távon legolcsóbban keresőoptimalizálással szerezhetsz ügyfeleket. Egy megfelelően kialakított SEO stratégiával, precíz technikai beállításokkal, következetes tartalomfejlesztéssel folyamatosan jelen lehetsz a Google keresőjében.
  • PPC kampánykezelés: fizetett hirdetések alkalmazásával hatékonyan érhető el célcsoportod. Üzleti profilodtól függően a legnépszerűbbnek számító Google Ads, Facebook, Instagram és LinkedIn hirdetések mellett, Pinterest, Twitter, YouTube vagy épp Waze kampányok használatát is javasolhatja számodra egy tájékozott ügynökség.
  • Közösségi média menedzsment: Ha szeretnéd célközönségedet hatékonyan aktivizálni érdeklődésüknek megfelelő tartalmak publikálásával, akkor a fizetett hirdetéseken túl, közösségi média felületeid kezelését is bátran rábízhatod egy online marketing ügynökségre.
  • Marketing automatizációk: A különböző folyamatok (pl. közösségi vagy email kampányok) automatizálásával és megfelelő külső alkalmazások bevonásával hatékonyabbá tehető marketing tevékenységed.
  • Digitális kiadványok készítése: A komplexebb, többoldalas kiadványok lehetővé teszik, hogy vállalatodat vagy épp az értékesített termékeket, szolgáltatásokat részletesebben is bemutasd célközönséged számára. Ebben az esetben is fontos, hogy az információk jól strukturáltak, látványosak és figyelemfelkeltők legyenek, az ügynökségeknél pedig tapasztalt csapat áll rendelkezésedre ezen a fronton is.

#m1-y#SELECTOR-TIPP: Ha szeretnél még többet megtudni az itt felsorolt különböző területekről, mindenképp látogasd meg a vonatkozó szolgáltatás-oldalainkat!##

Fontos azonban tudnod, hogy különböző marketing ügynökség típusokról beszélhetünk a nyújtott szolgáltatás portfólió szerint. Egy komplex vagy full-service digitális marketing ügynökség - akárcsak a Selector - az előbbiekben felsorolt területek közül szinte az összeset lefedi, miközben léteznek egy adott témakörre specializálódott szolgáltatók is. Ennek értelmében találkozhatunk kifejezetten PPC, SEO vagy social media ügynökségekkel is. A performance marketing ügynökségek feladata a kampányok hatására kiváltott, mérhető célok (pl.: online vásárlások vagy leadek) maximalizálása, nem csupán egy márka ismertségének növelése vagy annak biztosítása, hogy egy kampányüzenet minél több emberhez jusson el. A specializáció előnye, hogy ezen ügynökségek kétségkívül mélyebb tudással rendelkezhetnek az érintett területeken, ugyanakkor nem feltétlenül látják át és el a marketing ökoszisztéma teljes működését. Ezzel szemben a full-service ügynökségek a digitális marketing teljes szkópját lefedik, így kihasználják a kapcsolódó területekben rejlő szinergiákat, valamint leveszik a válladról a terhet, hogy több partner munkáját kelljen egymással összehangolnod. A Selectornál ennek megfelelően specializált csapatokat alakítottunk ki annak érdekében, hogy az egyes alterületeken is kiemelt hozzáadott értéket teremthessünk Ügyfeleink részére.

#promobox-newsletter###

Mi a különbség az online és a digitális marketing ügynökségek között?

Online marketing ügynökség és digitális marketing ügynökség - két kifejezés, amivel gyakran találkozhatunk, amikor a potenciális partnerek feltérképezésére kerül sor. Vajon a két fogalom egy és ugyanaz, vagy fontos különbségekre utal az eltérő megnevezés? 

Általánosságban elmondható, hogy a köznyelv a két kifejezést legtöbbször szinonimaként használja, ugyanakkor némi különbség mégis van közöttük: a digitális marketing tágabb területet ölel fel. Míg az online marketing többnyire az internetes térben történő hirdetésekre, keresőoptimalizálásra korlátozódik, addig a digitális marketing a különböző felületek, eszközök egységes ökoszisztémaként való működését biztosítja. Ennek szemléltetésére készítettünk is egy táblázatot, ami jól összefoglalja a különbségeket: 

online marketing ügynökség vs. digitális marketing ügynökség

Milyen előnyökkel jár, ha egy online marketing ügynökséggel dolgozol?

A legnagyobb előnye egy online marketing ügynökséggel való együttműködésnek, hogy olyan szakértői csapat fog felelni vállalkozásod sikereiért, akik jól bevált gyakorlatok birtokában vannak, ismerik a lehetőségeket és az esetleges buktatókat. Az ügynökségekben sokéves tapasztalat és a korábbiakban ismertetett, legkülönfélébb területek mély ismerete összegződik, mely lássuk be, nem egy rossz kombináció.

Habár manapság sokan érvelnek amellett, hogy a legjobb, ha Te magad tanulod ki a digitális marketing fortélyait és kezeled azt vállalkozásod számára is, egy ennyire komplex és szerteágazó, folyamatosan fejlődő terület alapos kitanulására nem elég néhány hónap vagy egy-két képzés. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy az online világban nagyon gyorsan és dinamikusan változik minden, napról-napra jelennek meg az új trendek, beállítások, irányelvek, amit felhasználóként természetesen nem könnyű nyomon követni. Egy marketing ügynökségtől viszont elvárható, sőt elvárandó, hogy tudását folyamatosan frissen tartsa és marketing tevékenységed ennek megfelelően optimalizálja, így miközben  az ügynökség biztosítja az eredményességed, Te is nyugodt szívvel tudsz saját szakmádra koncentrálni. Mindezeken túl, amiatt sem kell aggódnod, hogy a különböző területek specialistáit összekösd egymással vagy közvetíts közöttük, hiszen minden egy csapatban történik, egy dedikált kapcsolattartó bevonásával - ez pedig lehetővé teszi a gördülékeny munkamegosztást és a lehető leghatékonyabb munkavégzést.

Ha ez még mind nem lenne elegendő indok, az sem elhanyagolható szempont, hogy a marketing ügynökségek számára a legprofibb programok, szoftverek és az ehhez szükséges ismeretek is rendelkezésre állnak, melyek mind-mind hozzásegítenek a jól teljesítő marketing megoldásokhoz. A technikai hátteren túl, az is kifejezetten előnyös, hogy sok nézőpont, vélemény és javaslat kerülhet kifejezésre, ráadásul külső szemszögből - ez pedig általánosságban véve is rengeteg hasznos információval szolgálhat a vállalkozásodat illetően.

Tehát, amennyiben vállalkozásod mérete és anyagi lehetőségei lehetővé teszik, mindenképp érdemes átgondolnod, hogy melyek azok a tevékenységek, amelyekre saját marketing csapatot építesz fel, és melyek azok, amelyeket inkább kiszervezel külső partnereknek, hiszen a fent részletezettek is jól mutatják, hogy mennyi előnnyel jár, ha tapasztalt, erre specializálódott szakemberekkel dolgozhatsz együtt.

#promobox#Kíváncsi vagy rá, hogy milyen lehet egy elhivatott online marketing ügynökséggel dolgozni? ##

További bejegyzések

Ezek is érdekesek lehetnek

Közösségi média trendek 2024-ben
Közösségi média menedzsment
Közösségi média trendek 2024-ben
A legfontosabb Google rangsorolási szempontok és tényezők 2024-ben
Keresőoptimalizálás (SEO)
A legfontosabb Google rangsorolási szempontok és tényezők 2024-ben
A YouTube hirdetés készítés alapjai
PPC kampánykezelés
A YouTube hirdetés készítés alapjai
Minden, amit a Google SERP funkciókról tudni szerettél volna
Keresőoptimalizálás (SEO)
Minden, amit a Google SERP funkciókról tudni szerettél volna
Mi a SEO (keresőoptimalizálás) ára és költsége 2024-ben?
Keresőoptimalizálás (SEO)
Mi a SEO (keresőoptimalizálás) ára és költsége 2024-ben?
 A visszamutató linkek szerepe a keresőoptimalizálásban
Keresőoptimalizálás (SEO)
A visszamutató linkek szerepe a keresőoptimalizálásban
Mivel foglalkozik egy SEO ügynökség?
Keresőoptimalizálás (SEO)
Mivel foglalkozik egy SEO ügynökség?
Sikeres SEO stratégiák – így növelheted weboldalad organikus láthatóságát és tekintélyét
Keresőoptimalizálás (SEO)
Sikeres SEO stratégiák – így növelheted weboldalad organikus láthatóságát és tekintélyét
Tippek a SEO versenytárs elemzéshez
Keresőoptimalizálás (SEO)
Tippek a SEO versenytárs elemzéshez
Hogyan írj Google frissítéseknek ellenálló tartalmat?
Keresőoptimalizálás (SEO)
Hogyan írj Google frissítéseknek ellenálló tartalmat?
Facebook oldal kezelése - milyen feladatokkal jár a létrehozás és a folyamatos kezelés?
Közösségi média menedzsment
Facebook oldal kezelése - milyen feladatokkal jár a létrehozás és a folyamatos kezelés?
Mivel foglalkozik egy PR ügynökség?
Ügynökség
Mivel foglalkozik egy PR ügynökség?
Online kérdőív készítés 2024-ben - a legjobb eszközök
Hatékonyság
Online kérdőív készítés 2024-ben - a legjobb eszközök
Minden, amit a Google büntetésekről tudni érdemes
Keresőoptimalizálás (SEO)
Minden, amit a Google büntetésekről tudni érdemes
A legfontosabb digitális marketing trendek 2024-ben - a Chat GPT szerint
Tudástár
A legfontosabb digitális marketing trendek 2024-ben - a Chat GPT szerint