Hatékonyság

5+1 coworking iroda, hogy feldobd a home office-os mindennapokat

Írta:
Shannon
Olvasási idő:
6
perc

Gondoltál már arra, hogy a home office-nak nem kell szükségszerűen azt jelentenie, hogy otthonról dolgozol egyedül minden egyes nap? Esetleg az is megfordult már a fejedben, hogy milyen jó lenne, ha csapatodnak lenne lehetősége bejárni egy fix irodába, ugyanakkor saját helyiséget mégsem szeretnél bérelni? Ha ezek a kérdések Téged sem hagynak nyugodni, mondjuk a megoldást: coworking!

5+1 coworking iroda, hogy feldobd a home office-os mindennapokat

Ügynökségünk a kezdetektől fogva távmunkára van berendezkedve, ezzel is biztosítva a csapat számára a rugalmasságot. A modern működés egyben azt is jelentette eddig, hogy egy virtuális irodából dolgoztunk és elsődlegesen online tartottuk egymással a kapcsolatot. Azonban a létszám növekedésével elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy megtaláljuk a Selector új törzshelyét, ahová igény szerint mindenki be tud járni, ha épp olyan kedve van.

#m1-y#Egy közös iroda nem egyszerűen a személyes megbeszéléseknek és találkozásoknak ad teret, hanem biztosítja a közösséggé kovácsolódást, ezáltal pedig a gördülékenyebb és hatékonyabb csapatmunkát is.##

Ennek érdekében nyáron górcső alá vettük a budapesti coworking irodákat, hogy megtaláljuk a számunkra tökéleteset.

A nagy coworking iroda tesztelés

Nyári tesztelésünk célja az volt, hogy végső soron egy olyan hely mellett tegyük le a voksunk, ahol mindenki jól érzi magát - ehhez pedig elengedhetetlennek tartottuk, hogy a csapatot bevonva, saját tapasztalatok alapján hozzuk meg a döntést. Mindenekelőtt feltérképeztük a budapesti lehetőségeket, és felvettük a szimpatikus irodákkal a kapcsolatot. Esetünkben fontos volt, hogy egyszerre 5-6-an vagy akár teljes csapatként is elférjünk a választott irodában, így cikkünkben most olyan helyeket fogunk bemutatni, ahol már az első perctől kezdve nyitottan álltak megkeresésünkhöz és csapatként is szívesen fogadtak minket az elképzeléseinkkel rezonáló konstrukciót ajánlva. Igyekeztünk alapos munkát végezni, ehhez pedig minden látogatásunkat követően értékeltük a számunkra kiemelten fontos szempontokat, mint például az iroda hangulatát, kényelmességét, az internetkapcsolat stabilitását, a rendelkezésre álló szolgáltatásokat. Lássuk, mi lett a végeredmény, melyik iroda lett a Selector favoritja.

5. Eco-office

eco-office coworking

Az Eco-office kipróbálására egy meglehetősen nyugodt napot sikerült választanunk: csapatunkon kívül csak 1-2 ember volt az egész irodában, így a teljes, kávézó hangulatú alsó szintet magunknak tudhattuk, el tudtunk szeparálódni. Előny, hogy önkiszolgáló a hely, könnyedén lehet ki-be mozogni az emailben kapott kóddal, szimpatikus volt a jól felszerelt konyha, valamint a becsületkasszás kávézási lehetőség. Ugyanakkor a sok zölddel berendezett, dzsungelt idéző, világos fenti részt a fülledt nyári napon kissé melegnek találtuk, a pince szinten viszont (elhelyezkedéséből adódóan) hiányzott a természetes fény. Ez ottlétünkkor még nem is okozott különösebb problémát, viszont hosszú távon, egy szürke őszi-téli napon ezzel mindenképp számolni kell. Habár a fenti tér nem túl nagy, egy-egy ember kényelmesen elfér az asztaloknál, ottjártunkkor pedig az is kiderült, hogy kifejezett figyelmet fordítanak arra, hogy a coworkerek számának megfelelően folyamatosan bővítsék a helyet.

Az Eco-office kipróbálására választhatunk fél- vagy egész napos jegyet, ha viszont hosszabb távon elköteleződnénk, érdemes a több alkalmas vagy a korlátlan havi, illetve éves bérletet megvásárolni. Fontos azonban, hogy itt az előfizetések mellé nem jár fix asztal, a szabad asztalok függvényében tudsz helyet foglalni.

Eco-office
Forrás: eco-office.hu

#m1-p#“A kávéválaszték széles volt, rengeteg Nespresso kapszula közül lehetett választani, becsületkasszára. Plusz pont a szűrt csapvízért, finom volt.“##

Annak ellenére, hogy hosszú kihagyás után egy szuper közös napot töltöttünk el az irodában, számunkra mégsem az Eco-Office lett a befutó.

4. Loffice

A Loffice-ba nagy reményekkel indultunk, hiszen már a fotókon is láttuk, hogy egy nagyon modern coworking irodáról van szó. Ez valóban így van: kényelmesek a székek, a konyha szuper menő, van két hatalmas terasz, sőt még ergonomikus álló asztaloknál is dolgozhatunk. Azonban, ami mindannyiunkat meglepetésként ért, hogy lévén egy lakásirodáról van szó, a közösségi tér viszonylag kicsi és egyterű, így egy-egy meeting lebonyolításakor - a teraszon kívül -  nem igazán lehet félre vonulni, hacsak nem foglalunk tárgyalószobát. Ebből adódóan volt, hogy úgy éreztük, zavaróak vagyunk a többiek számára, és így nem is igazán tudtunk csapatként beszélgetni, hogy a koncentrált csöndet ne törjük meg.

A Loffice többféle konstrukciót kínál fel tagjainak: választhatunk napijegyet, többnapos vagy korlátlan havi bérletet flexi munkaállomással, de egy hónap tagság után fix asztalos korlátlan havi bérletre is válthatunk.

Loffice
Forrás: Loffice.hu

#m1-p#“Sajnos nem látom, hogyan férne el a csapat, egyszerre max 4 embernek ideális, pedig alapból nagyon tetszik a hely.”##

A nap végi konklúziónk az volt, hogy egy-egy szabadúszónak szuper hely a Loffice, de csapatként úgy éreztük, még mindig nem találtuk meg az igazit. Mindazonáltal egy ilyen irodát csak saját használatra kérdés nélkül elfogadnánk.

#promobox-newsletter###

3. UP center

UP center coworking

A Bartók Béla úton lévő UP center egy átlagos iroda formáját hozza, náluk nem feltétlenül a berendezésen van a hangsúly, hanem a hatékony munkavégzés biztosítása áll a fókuszban. Ellenben a rendelkezésre álló tér hatalmas, kényelmesen el lehet férni az óriási asztalokon, illetve számos külön helyiség van, ahova el lehet vonulni meetingelni, sőt még egy hangszigetelt stúdió is tartozik az irodához. Ami időnként zavaró lehet, hogy az asztaloknál intézett telefonbeszélgetések néha meglehetősen hangosak, de a nap nagy részében viszonylagos csend volt jellemző.

Az UP centerben elérhető fél- és egész hónapos előfizetés keretében vannak dedikált és a szabad helyek függvényében használható asztalok is, de kínálnak megoldásokat kifejezetten csapatok számára is. A természetes fényt itt is hiányoltuk kissé, ugyanakkor fontos szempont, hogy a tér be van kamerázva, így bátran ott mertük hagyni a dolgainkat az asztalon egy ebédszünet erejéig.

UP center
Forrás: Workfrom.co

#m1-p#“Nagy pozitívum, hogy a környéken rengeteg szolgáltatás/ étterem/ bolt elérhető.”##

Az UP center már közeledett az elképzeléseinkhez, de hiányoltuk még a kreatív és motiváló környezetet, így tovább folytattuk a tesztelést.

2. KAPTÁR

KAPTÁR Budapest coworking

Annak ellenére, hogy tudtuk, a KAPTÁR egy nagyon népszerű és felkapott hely a coworkerek körében - sőt többeknek már saját tapasztalataik is voltak korábbról -, a megkeresésünkre érkezett segítőkész és proaktív reakció meggyőzött minket arról, hogy ide is érdemes ellátogatnunk. Nagyon tetszett az iroda atmoszférája, és az előzetes fenntartásaink ellenére sokkal nagyobbak voltak a terek, mint amire a képek alapján számítottunk. Van Skype szoba, eldugott pihenő és foglalható tárgyalók is, a szomszédos étteremből pedig akár még tányéron is átvihető az ebéd, amit, ha végeztünk, elég csak a mosogatógépbe bepakolni, másnap érte jönnek.

A KAPTÁR-ban szintén nagyon rugalmas konstrukciók állnak rendelkezésünkre: választhatunk fél- vagy egész napos jegyet, hosszabb távon pedig a több alkalmas és korlátlan havi bérletek mellett is elköteleződhetünk, melyhez akár saját asztalt is kaphatunk.

KAPTÁR
Forrás: kaptarbudapest.hu

#m1-p#“Nekem maga a hely nagyon nagyon tetszett, szuper volt az atmoszférája, kényelmesen lehet dolgozni, valamint megközelíthetőség és étkezési lehetőségek terén is hibátlan.”##

Mint kiderült, a KAPTÁRban is sikerült egy csendes napot kifognunk, ami így abszolút ideális volt számunkra, azonban egy forgalmasabb - networkingeléshez ideális - napon félő, hogy kevésbé tudnánk a munkára fókuszálni. A felmerülő bizonytalanságok, a csapatunk számára kínált napi díjas konstrukció és az ebből következő relatíve magas ár miatt nehéz szívvel, de erre a helyre sem bólintottunk még rá.

1. Szikra

Szikra coworking

Csapatunk számára az abszolút favorit a Szikra lett, gyakorlatilag már a próbanap közben tisztázódott bennünk, hogy ez a hely az, ami minden tekintetben a leginkább illik hozzánk. Modern berendezés, hatalmas tér, különböző helyiségekkel (konyha, kantin, játékszoba, biciklitároló, telefonszoba, tárgyalók, az emeleten pedig egy workshopoknak vagy rendezvényeknek is helyet adó külön szoba), valamint a környéken is minden rendelkezésre áll, amire csak szükségünk lehet. A nagy térnek köszönhetően nem zavarunk senkit, ha esetleg hosszabb beszélgetés alakul ki közöttünk, de ha arról van szó, bármikor elvonulhatunk egy csendesebb sarokba vagy az ingyenesen használható mini tárgyalóba is.

Ami mindezeken túl a Szikra mellett szólt, hogy kártyáinkkal 0-24 látogathatjuk az irodát, ráadásul a számunkra legideálisabb konstrukciót is náluk találtuk meg: a csapat által bent töltött idő óradíjas alapon kerül elszámolásra, így ha valaki csak 1-2 órára ugrana be, akkor sem kell egy teljes vagy fél napos díjat kifizetni érte. Ezenkívül természetesen a Szikrában is elérhetők a napijegyes, illetve a korlátlan belépést biztosító csomagok, utóbbi esetén fix asztalos megoldást is választhatunk.

Szikra
Forrás: szikracoworking.hu

#m1-p#“Színes, inspiráló környezet, rengeteg helyiség, ingyen kávé és szűrt víz. Teljesen el tudom képzelni, hogy heti 2-3 napot itt töltök.”##

Az elvitathatatlan győzelmet tehát nálunk a Szikra aratta, és 2 hete már birtokba is vettük az irodát. Azonban nem győzzük hangsúlyozni, hogy ez a rangsor csupán a mi szubjektív véleményünkön alapul, és mindenkinek csak ajánlani tudjuk, hogy tesztelje az egyes helyeket, mielőtt elköteleződne egy adott iroda mellett!

+1 Baobab Coworking Oasis

Habár mi végül csapatosan nem jutottunk el a Baobabba, ők is nyitottan álltak megkeresésünkhöz, aki pedig korábban járt már náluk, nagyon hangulatosnak tartotta az iroda atmoszféráját. A képek alapján valóban szupernek tűnik a hely, még outdoor része is van, így ha eddig nem ismerted, mindenképp érdemes lehet nekik is adni egy esélyt! 

Baobab
Forrás: hu.baobabcoworking.hu

Összegzés

Összességében elmondható, hogy a teszteléssel szuperül feldobtuk a mindennapjainkat, hiszen együtt, egy csapatban, a megszokottól eltérő munkakörnyezetben dolgozhattunk. Lelkesedésünk pedig azóta is töretlen, imádjuk a coworking irodánkban töltött napokat!

Coworking iroda értékelés

#promobox#Nem találod kedvenc irodád a listánkban? Oszd meg velünk, melyik az, hogy mi is kipróbálhassuk!##

További bejegyzések

Ezek is érdekesek lehetnek

Miben segíthet egy social média ügynökség?
Közösségi média menedzsment
Miben segíthet egy social média ügynökség?
Útmutató az Advantage+ vásárlási kampányokhoz
PPC kampánykezelés
Útmutató az Advantage+ vásárlási kampányokhoz
A legjobb AI-alapú videószerkesztő eszközök 2024-ben
Design
A legjobb AI-alapú videószerkesztő eszközök 2024-ben
Videó és podcast készítés ötletek
Közösségi média menedzsment
Videó és podcast készítés ötletek
Közösségi média trendek 2024-ben
Közösségi média menedzsment
Közösségi média trendek 2024-ben
A legfontosabb Google rangsorolási szempontok és tényezők 2024-ben
Keresőoptimalizálás (SEO)
A legfontosabb Google rangsorolási szempontok és tényezők 2024-ben
A YouTube hirdetés készítés alapjai
PPC kampánykezelés
A YouTube hirdetés készítés alapjai
Minden, amit a Google SERP funkciókról tudni szerettél volna
Keresőoptimalizálás (SEO)
Minden, amit a Google SERP funkciókról tudni szerettél volna
Mi a SEO (keresőoptimalizálás) ára és költsége 2024-ben?
Keresőoptimalizálás (SEO)
Mi a SEO (keresőoptimalizálás) ára és költsége 2024-ben?
 A visszamutató linkek szerepe a keresőoptimalizálásban
Keresőoptimalizálás (SEO)
A visszamutató linkek szerepe a keresőoptimalizálásban
Mivel foglalkozik egy SEO ügynökség?
Keresőoptimalizálás (SEO)
Mivel foglalkozik egy SEO ügynökség?
Sikeres SEO stratégiák – így növelheted weboldalad organikus láthatóságát és tekintélyét
Keresőoptimalizálás (SEO)
Sikeres SEO stratégiák – így növelheted weboldalad organikus láthatóságát és tekintélyét
Tippek a SEO versenytárs elemzéshez
Keresőoptimalizálás (SEO)
Tippek a SEO versenytárs elemzéshez
Hogyan írj Google frissítéseknek ellenálló tartalmat?
Keresőoptimalizálás (SEO)
Hogyan írj Google frissítéseknek ellenálló tartalmat?
Facebook oldal kezelése - milyen feladatokkal jár a létrehozás és a folyamatos kezelés?
Közösségi média menedzsment
Facebook oldal kezelése - milyen feladatokkal jár a létrehozás és a folyamatos kezelés?