Webfejlesztés

Melyik Wordpress honlapépítőt válaszd?

Írta:
Olvasási idő:
6
perc

Amennyiben weblapot szeretnél, az oldalad elkészülhet webfejlesztő cég által, de ha van affinitásod hozzá, Te magad is összerakhatsz például egy egyszerűbb WordPress weboldalt. De melyik honlapépítőt, azaz “site buildert” érdemes választanod a munkád során? Olvass tovább, ha érdekel, milyen lehetőségeid vannak!

A honlap sablonokról

A legegyszerűbb és leggyorsabb módja a honlap “elkészítésének” egy WordPress sablon aktiválása. Rengeteg ingyenes sablon közül választhatunk, viszont ha professzionális eredményt akarunk elérni, akkor szétnézhetünk a fizetős sablonok között is.

A sablon határozza meg az oldal kinézetét, például a színeket, vagy a betűtípust, illetve a funkcionalitásért is felelős.

Azonban a sablont nem biztos, hogy át tudjuk úgy alakítani, ahogy szeretnénk, mivel a benne található elemek kötöttek lehetnek. Ezen kívül a weboldalunk nem lesz egyedi sem, mivel ezeket a sablonokat bárki használhatja vagy megvásárolhatja.

A sitebuilderekről

Ha nem találunk olyan sablont, amely az igényeinknek megfelel, akkor segíthet a sitebuilderek használata. A honlapépítőkkel már elkészíthetők egyedi weboldalak, így az elképzelésünk is nagyobb valószínűséggel valósítható meg.

A sitebuildereket úgy kell elképzelni, hogy nem kész sablonnal dolgozunk, hanem megkapjuk annak lehetőségét, hogy mi magunk építsük fel weboldalunkat. Kapunk egy színes és gazdag eszköztárat, amelyben számos elem található (pl. címsorok, szövegszerkesztő, formok, képfájl, ikonok, stb.), és ezek az elemek tetszőleges sorrendben, korlátlanul felhasználhatóak.

A honlapépítők előnyei

A site buildereket azért kedveljük, mert lehetővé teszik azt, hogy könnyedén tartalmakat, bejegyzéseket hozzunk létre, azokat módosítsuk, vagy személyre szabjuk.  Az általunk érintett honlapépítők “drag and drop” - azaz “fogd és vidd” alapon működnek, amely egyfajta játékosságot visz a honlapépítés folyamatába.

Használatukhoz programozói tudás sem szükséges, tehát elképesztően megkönnyítik a honlapépítés folyamatát.

Most pedig nézzük meg, melyek a legnépszerűbbek a piacon, és nekünk milyen tapasztalaink voltak velük!

Website designer vázlatot készít

Divi

A Divi egy professzionális “drag and drop” sablon és honlapépítő plugin. Modern, felhasználóbarát, és körülbelül 50 darab előre elkészített elemet tartalmaz, ami könnyedén beépíthető a weboldalba. Ezeket bárhova teheted a layouton belül! Sorokat és oszlopokat hozhatsz létre, és minden elem kinézetét személyre szabhatod.

A szerkesztés során a változásokat azonnal láthatod a front-end felületen: nem szükséges a módosítás után rámentened az oldalra majd ismét megnyitnod azt.

A Diviben - a többi WordPress oldalkészítőhöz hasonlóan - van frontend és backend szerkesztés is. A backend felületen úgy módosíthatod a tartalmat, mintha egy word

dokumentumban dolgoznál, az utóbbin pedig a korábban említett “drag and drop” használata javasolt inkább.

Előnyök és tulajdonságok:

  • reszponzív szerkesztés (külön desktop - tablet - mobil nézet)
  • körülbelül 50+ olyan előre elkészített elem, amellyel könnyen felépíthető a weboldal tartalma
  • globális elemek és stílusok  (felgyorsítják a design kialakításának menetét, egy, már előre készített elem “elmenthető” a rendszerben és később előhívható.)
  • 800+ elérhető Divi sablon - tematika vagy design alapján válogathatunk közülük
  • lehetőséged van egyedi CSS kódok hozzáadására
  • ha elakadnál, esetleg kérdésed merül fel: a Divi support nagyon gyors és segítőkész! :)

A Divi 89$-ba kerül egy évre, és bármennyi oldalon felhasználható, míg az “örökéletű” hozzáférés 249$.

Ajánlott bemutatkozó honlap oldalakhoz, kis és középvállalkozásoknak, illetve azoknak, akik kódhasználat nélküli megoldásokban gondolkoznak.

#promobox-newsletter###

Elementor, elementor pro

Az Elementor egy ingyenes honlapépítő plugin, amely pillanatok alatt aktiválható. Habár ez az egyik “legfiatalabb” page builder a piacon, óriási népszerűségnek örvend, és egyre többen használják. Akár teljesen kezdők is megpróbálkozhatnak vele, mivel kódolás vagy programozói tudás nélkül is szuper, minőségi honlapokat lehet vele készíteni.

Ingyenes változata önmagában is használható, ugyanakkor fizetős verziója, az Elementor pro sokkal professzionálisabb.  Az Elementor proval gyorsíthatóak a munkafolyamatok, és jóval több beépített, használható elemet tartalmaz.

Előnyök és tulajdonságok:

  • reszponzív, mobilbarát szerkesztés  (külön desktop - tablet - mobil nézet)
  • az elemek, elrendezések rugalmasak, könnyen beállíthatóak (szakaszokat, és azokban pedig oszlopokat hozhatsz létre, és ezeknek bármilyen szélességet beállíthatsz. Ezzel szemben például a Diviben ez már problémásabb.)
  • telepítés után hozzáférhetünk az Elementor könyvtárhoz: az ingyenes verzióban 30 előre elkészített elemet/widgetet találunk, míg a pro-ban 90-et. Szinte minden, amire szükséged lehet egy weboldalnál, az bele van építve az utóbbiba, így nem szükséges plusz bővítményeket feltelepítened. A pro számos animációt, speciális és trendi elemet is tartalmaz.
  • használata könnyű, még azok számára is, akiknek nincs a honlapépítésben tapasztalata
  • valós idejű front-end szerkesztés, ami azt jelenti, hogy amit épp készítesz, azt fogod látni az éles oldalon is publikálás után.

Amennyiben egy egyszerűbb bemutatkozó oldalt vagy személyes blogot készítesz, elegendő lehet számodra az alapverzió, azonban ha vállalkozói weboldalt, webshopot építenél vagy izgalmasabb design megoldásokat használnál, akkor a pro verziót ajánlott alkalmazni.

Az Elementor pro jelenleg 49$-ba kerül egy weboldalra egy évre, viszont ha ügyfeleknek készítesz oldalakat, akkor érdemes lehet egy nagyobb csomagot megvásárolni. (További csomagokról az Elementor weboldalán olvashatsz.)

Web template készítés

Beaver Builder

A Beaver Buildert szintén megtalálhatjuk a top sitebuilderek között. Ahogyan a két, korábban említett “versenyző”, szintén drag and droppal dolgozik, egyszerűen használható, felhasználóbarát és megbízható.

A Beaver Builder a konkurenciához képest nagyobb hangsúlyt fektet a teljesítményre és a stabilitásra a végtelen számú elem és funkció létrehozása helyett.

Az oldal bármely elemére kattintva szerkeszthetjük azok tulajdonságait.

Több, mint 30 előre megtervezett sablonnal dolgozhatunk, amelyek rendkívül egyszerűvé és gyorssá teszik weboldalunk létrehozását.

Előnyök és tulajdonságok:

  • szintén reszponzív design
  • ingyenes verziója tartalmazza a legfontosabb és leghasznosabb funkciókat
  • teljes körű ügyfélszolgálatot biztosít
  • vannak ingyenes és prémium pluginok (Ultimate Add Ons és Power Pack) amelyekkel felturbózhatod Beaver Builderben készült oldaladat funkcionalitás szempontjából
  • fókusza a teljesítményen van

Ára: elérhető ingyenes verzió, azonban ha bővíteni szeretnénk az eszköztárunkat, akkor érdemes lehet megnézni a fizetős változatot is, amely 99$-ba kerül.

Mivel viszonylag a drágább oldalépítők közé tartozik, nem ajánljuk azoknak, akik minimalizálni szeretnék a költségeiket oldaluk elkészítésekor, vagy esetleg még csak kísérleteznek a honlapkészítéssel. A használata egyszerű, azonban teljesen kezdőknek inkább az Elementor lehet a megfelelő opció.

Azoknak javasoljuk a Beaver Buildert, akik már rendelkeznek némi fejlesztői tapasztalattal!

Árral kapcsolatos, további információkat a plugin hivatalos honlapján találsz!

Oxygen

Az Oxygen hasonló tulajdonságokkal bír, mint más builderek, azonban három terület kulcsfontosságú volt az alkalmazás készítői számára:

  1. A vizualitás
  2. A Woocommerce-hez kapcsolódó beállítások
  3. A weboldal teljesítményének fokozása (SEO)

Az Oxygen használatakor elfelejthetjük a WordPress felületét, mivel az egy teljesen újat hoz létre, ahol ugyanúgy minden modul szerkeszthető. (A szerkesztői felülete talán a Webflow-hoz hasonlít leginkább.)

Előnyök és tulajdonságok:

  • az Oxygen felhasználók elsősorban a gyorsabb betöltést élvezik, mivel a készítők nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy fölösleges kódrészletek ne kerüljenek bele az oldalba
  • ha van időd kitapasztalni a rendszer működését, akkor számos előnyhöz juthatsz: egyrészt rengeteg elem és template található benne, másrészt az oldalad megjelenése fölött teljes kontrollod lesz
  • fejlesztők számára kiváló választás

Az Oxygen pénztárcabarát árral dolgozik, mivel egyszer kell fizetnünk érte 129$-t, és bármennyi weboldalon telepíthetjük ezután.

Mivel PHP és Javascript támogatás biztosítva van a plugin megvásárlása után, ezért leginkább fejlesztőknek javasoljuk a használatát!

Desktop mobil tablet design

SeedProd

A SeedProd egy prémium WordPress sablon és honlapépítő plugin. A többi builderrel ellentétben a SeedProd lehetővé teszi azt, hogy te magad hozd létre az oldalad sablonját, amihez természetesen programozói tudás nem szükséges.

Választhatsz több száz, előre elkészített layout közül, vagy készíthetsz egy teljesen egyedi template-et a drag and drop segítségével.

A bővítmény középpontjában a weboldalsebesség áll. Villámgyors weboldalt biztosít számodra, így a SEO-ban is jobb helyezést érhetsz el.

A SeedProd-ot egyébként a legjobb landing page builderként tartják számon.  

Előnyök és tulajdonságok:

  • értékesítő vagy feliratkozó oldalakhoz tökéletes választás lehet
  • könnyű használat és letisztult interfész
  • a reszponzív design itt is biztosított

Ha emellett döntenél, akkor mélyebben bele kell nyúlni a pénztárcába, mivel egy oldalra egy évre 80$-ba kerül. Itt is többféle csomag közül tudsz választani, amelyeket a Seedprod honlapján találsz meg.

Zárszó

Cikkünkben említett builderek mellett még számos nagyszerű pluginnal találkozhatsz, amellyel megépítheted korábban megálmodott honlapodat.

Érdemes tüzetesebben utánanézni, hogy melyik sitebuilder passzol hozzád, mivel váltani közöttük körülményes és időigényes vagy szinte lehetetlen. Az utóbbi azt jelenti, hogy az új builderben elölről kell kezdened az oldalépítést, ha lecserélnéd a jelenlegit valamilyen oknál kifolyólag.  

Az alábbi táblázatban összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat:

Divi Elementor Beaver Builder Oxygen Seedprod
Ára 89$/év 49$/év 99$/év 129$ 80$/év
Sablonok száma 800+ 300+ 300+ Nincs 150+
Főbb USP-k - Személyre szabható ár
- Szuper szerkesztői felület
- Gazdag eszköztár
- Flexibilis szerkesztés
- Versenyképes ár
- Egyszerű, felhasználóbarát szerkesztő
- Fókuszban a magas teljesítmény és a stabilitás
- Örökéletű hozzáférés egy vásárlással
- Haladó fejlesztői eszközök
- Tökéletes landing pagek elkészítéséhez
- Sokoldalú testreszabási lehetőségek
- Középpontban a sebesség
Ajánljuk Kezdőknek és haladóknak egyaránt Kezdőknek és haladóknak egyaránt Inkább haladóknak Fejlesztőknek Értékesítő oldalak készítéséhez
Sitebuilder Ára Sablonok száma Főbb USP-k Ajánljuk
Divi 89$/év 800+
  • Személyre szabható elemek és modulok
  • Szuper szerkesztői felület
Kezdőknek és haladóknak egyaránt
Elementor 49$/év 300+
  • Gazdag eszköztár
  • Flexibilis szerkesztés
  • Versenyképes ár
Kezdőknek és haladóknak egyaránt
Beaver Builder 99$/év 300+
  • Egyszerű, felhasználóbarát szerkesztő
  • Fókuszban a magas teljesítmény és a stabilitás
Inkább haladóknak
Oxygen 129$ Nincs
  • Örökéletű hozzáférés egy vásárlással
  • Haladó fejlesztői eszközök
Fejlesztőknek
Seedprod 80$/év 150+
  • Tökéletes landing pagek elkészítéséhez
  • Sokoldalú testreszabási lehetőségek
  • Középpontban a sebesség
Értékesítő oldalak készítéséhez

Forrás: ItProPortal

Arra biztatunk, hogy mielőtt elköteleződsz bármelyik mellett, saját kezűleg próbáld ki őket és kísérletezz velük! Nézz oktatóvideókat, olvass véleményeket, így komplexebb képet fogsz látni projekted megvalósításával kapcsolatban!

#promobox#Elvesztél a sitebuilderek útvesztőiben, vagy egyszerűen úgy érzed, érdemes lenne tapasztaltabbakra bízni a feladatot?##

További bejegyzések

Ezek is érdekesek lehetnek

Közösségi média trendek 2024-ben
Közösségi média menedzsment
Közösségi média trendek 2024-ben
A legfontosabb Google rangsorolási szempontok és tényezők 2024-ben
Keresőoptimalizálás (SEO)
A legfontosabb Google rangsorolási szempontok és tényezők 2024-ben
A YouTube hirdetés készítés alapjai
PPC kampánykezelés
A YouTube hirdetés készítés alapjai
Minden, amit a Google SERP funkciókról tudni szerettél volna
Keresőoptimalizálás (SEO)
Minden, amit a Google SERP funkciókról tudni szerettél volna
Mi a SEO (keresőoptimalizálás) ára és költsége 2024-ben?
Keresőoptimalizálás (SEO)
Mi a SEO (keresőoptimalizálás) ára és költsége 2024-ben?
 A visszamutató linkek szerepe a keresőoptimalizálásban
Keresőoptimalizálás (SEO)
A visszamutató linkek szerepe a keresőoptimalizálásban
Mivel foglalkozik egy SEO ügynökség?
Keresőoptimalizálás (SEO)
Mivel foglalkozik egy SEO ügynökség?
Sikeres SEO stratégiák – így növelheted weboldalad organikus láthatóságát és tekintélyét
Keresőoptimalizálás (SEO)
Sikeres SEO stratégiák – így növelheted weboldalad organikus láthatóságát és tekintélyét
Tippek a SEO versenytárs elemzéshez
Keresőoptimalizálás (SEO)
Tippek a SEO versenytárs elemzéshez
Hogyan írj Google frissítéseknek ellenálló tartalmat?
Keresőoptimalizálás (SEO)
Hogyan írj Google frissítéseknek ellenálló tartalmat?
Facebook oldal kezelése - milyen feladatokkal jár a létrehozás és a folyamatos kezelés?
Közösségi média menedzsment
Facebook oldal kezelése - milyen feladatokkal jár a létrehozás és a folyamatos kezelés?
Mivel foglalkozik egy PR ügynökség?
Ügynökség
Mivel foglalkozik egy PR ügynökség?
Online kérdőív készítés 2024-ben - a legjobb eszközök
Hatékonyság
Online kérdőív készítés 2024-ben - a legjobb eszközök
Minden, amit a Google büntetésekről tudni érdemes
Keresőoptimalizálás (SEO)
Minden, amit a Google büntetésekről tudni érdemes
A legfontosabb digitális marketing trendek 2024-ben - a Chat GPT szerint
Tudástár
A legfontosabb digitális marketing trendek 2024-ben - a Chat GPT szerint