Design

A legjobb AI képgenerátor eszközök 2024-ben

Írta:
Selector
Olvasási idő:
9
perc

A mesterséges intelligencia napjainkban igen jelentős szerepet tölt be a cégek életében, hiszen segítségével jó néhány emberi feladatot könnyedén kiválthatunk, mindezt profi keretek között. Az AI többek között segíthet a szövegírásban, a kreatív elemek megálmodásában, a képek készítésében. De mégis milyen képszerkesztő programokat hívhatunk segítségül, ha vállalkozásunk során alkalmaznánk a mesterséges intelligenciát képkészítés gyanánt? Cikkünkben erre kerestük a választ.

A legjobb AI képgenerátor eszközök

Az AI képgenerátor csodákra képes, de a teljes értékű emberi munka nem váltható ki vele

A különböző AI képgenerátorok nagyon hasznosak tudnak lenni, ha nincs elég kapacitásunk egyes képi elemek létrehozására, vagy csak egy kis inspirációra lenne szükségünk. Saját elképzeléseinknek megfelelően, egyéni kritériumok alapján az AI-alapú képgenerátorok pillanatok alatt értékelhető és rendkívül jó minőségű képekkel szolgálhatnak számunkra.

#m1-p#AZ AI KÉPGENERÁLÓK SEGÍTHETIK AZ INDULÓ VÁLLALKOZÁSOKAT A PIACRA LÉPÉSBEN ÉS A MÁRKAÉPÍTÉSBEN.##

Meglévő cégek is előszeretettel alkalmazzák őket, hiszen a különböző weboldalak képeinek megszerkesztésében, a közösségi média tartalmak létrehozásában, különböző meghívók, hírlevelek, szórólapok vagy egyéb tájékoztatók tekintetében is bátran támaszkodhatunk rájuk. 

#m1-y#AZ AI KÉPSZERKESZTŐK ÉS EGYÉB MESTERSÉGES INTELLIGENCIA MEGOLDÁSOK MÉG MINDIG NEM EGYENÉRTÉKŰEK 100%-OSAN AZ EMBERI MUNKÁVAL ÉS HOZZÁADOTT ÉRTÉKKEL.##

Ennek tükrében teljes és kiterjedt márkaépítéshez, egy cég teljes felfuttatásához, komplett brand kidolgozásához nem hagyatkozhatunk rájuk teljes mértékben. Az emberi munkaerő – jelen esetben a grafikai munka, a tervezők és egy profi marketing ügynökség – hozzáadott értéke és tevékenysége még mindig elengedhetetlen egy vállalkozás mindennapjaiban és sikeres működésében.

Példa AI/MI által készített képre
Az AI bámulatos képek elkészítésére képes

Bonyolultnak tűnő, ám mégis egyszerű kezelőfelület és működési elv

A mesterséges intelligencia alapú képkészítők az utóbbi évek találmányai, hiszen az elmúlt egy-két évben robbantak be a köztudatba. Jó hír, hogy tulajdonképpen bárki számára elérhetőek, és ha nem szeretnénk a teljes verziót megvásárolni, esetleg csak tájékozódás szinten kívánunk velük megismerkedni, szinte már az összes programnak van próbaverziója, ahol kipróbálhatjuk, melyik képgenerátor mit is tud igazából. 

Akár saját magunkat szeretnénk szórakoztatni, esetleg magán célra kívánjuk igénybe venni, akár üzleti munkafolyamatokhoz van rájuk szükségünk, a nyilvánosság számára könnyedén elérhetők ezek a szövegből képet gyártó programok.

#m1-y#AZ AI KÉPSZERKESZTŐK SZÖVEGES PARANCSOK ALAPJÁN RÖVID IDŐ ELTELTÉVEL IGAZI VIZUÁLIS REMEKMŰVEKET HOZNAK LÉTRE ABBÓL, AMIT FELHASZNÁLÓKÉNT MEGÁLMODTUNK.##

 Az AI képgenerátor kielemzi az általunk adott utasításokat, megérti, hogy milyen kontextusban milyen kívánt elemekkel és jellemzőkkel szeretnénk a képet létrehozni, majd a szöveget képpé alakítja. Mindezt úgy, hogy rengeteg vizuális, képi és művészi stílusú adatbázisból összemixelve egyedi alkotást hoz létre. 

Adatbázis AI képszerkesztéshez
Az AI hatalmas adatbázisokat használ a képgenerálásra

A különböző programokat az egyszerűbb grafikáktól és rajzoktól az egészen bonyolult, formabontó és olykor hajmeresztően élethű mesterművekig bármilyen vizuális elem megalkotására használhatjuk, hiszen bármilyen projekthez vagy tervhez illeszkednek, a felhasznált képi elemek, színek, árnyalatok és egyéb kiegészítők mennyiségében pedig határ a csillagos ég. A képgenerátorok ugyanis olyan AI-alapú programok, melyek rengeteg ötletet meg tudnak valósítani, ekképpen kismillió stílust, témát, színt, motívumot, rajzot, hangulatot vagy érzést képesek a felhsználó szeme elé tárni.

Melyek a legjobb és leghasznosabb AI képgenerátorok?

Ahhoz képest, hogy a mesterséges intelligencia elég rövid idő leforgása alatt vált az üzleti élet és a magánszféra közkedvelt és népszerű segítségévé, az AI képgenerátorok piacán már elég sok eszközt és programot igénybe vehetünk, melyekkel jobbnál jobb képeket készíthetünk. 

#m1-y#LEHETŐSÉGEK TÁRHÁZA TÁRUL ELÉNK, HISZEN A KERESŐBE BEÍRVA TÖBB TUCAT PROGRAM KÖZÜL VÁLASZTHATUNK. ##

Ezúttal bemutatunk néhány olyan kiemelkedő AI képgenerátort - előnyeikkel és hátrányaikkal együtt -, amely számtalan különböző igényt képes lefedni, a magáncélú felhasználástól az üzleti anyagok elkészítéséig!

Midjourney

A Midjourney segítségével magas minőségű képi tartalom készíthető el, AI által vezérelt algoritmusok segítségével. A stílust és az elképzelt világot illetően az egyes kritériumokat mi is megszabhatjuk a programnak, de hagyatkozhatunk az AI-ra is, és konkrétan megmondhatjuk neki, mit szeretnénk létrehozni.

AI képgenerálás a Midjourney-vel
Könnyed képgenerálás a Midjourney segítségével

Miért jó a Midjourney? 

Jó hír, hogy nagy mennyiségű személyre szabott tartalmat lehet előállítani vele, viszonylag rövid időn belül. A Midjourney megérti az egyszerű parancsokat, melyek használatához nem kell tudósnak, programozónak vagy művésznek lenni, így a képgenerálás tulajdonképpen bárki számára könnyedén működik általa. Nagyon valósághű, értékes képi tartalmat ad, és ha csatlakozunk a Discordhoz, akár egy értékes közösség tagjaivá is válhatunk.

Miért nem jó a Midjourney? 

A program képei kicsiben aprlékosnak és részletgazdagnak tűnnek, de felnagyítva megváltozik az összhatás; egyes elemek eltűnhetnek, más alakzatok bejöhetnek a képbe. Ahhoz, hogy használni lehessen a programot, regisztrálni kell a Discord ingyenes csevegőfelületre, melyhez adatokat kell megadjunk saját magunkról, és már ingyenes próbaverziót sem érhetünk el. Egyes tárgyak létrehozása nehézségekbe ütközhet, pl. a program nem mindig tudja megfelelően megeleveníteni az öt ujjal rendelkező emberi kezet.

Kinek ajánljuk? 

Szakembereknek, művészeknek és tervezőknek, akik innovatív eszközt szeretnének használni úgy, hogy szövegből képet hoznak létre. A Midjourney tulajdonképpen bárkinek hasznos, aki az AI képszerkesztő témában mélyebben el kíván merülni. 

Nagy felbontású, nyomtatott anyagok létrehozására azonban egy másik, részletgazdagabb AI képszerkesztő használatát ajánljuk.

Mennyibe kerül? 

Négy előfizetési szintből lehet választani, csomagonként eltérő szolgáltatásokkal és felhasználható elemekkel. A négy csomag árai a következőképpen alakulnak: 10 dollár, 30 dollár, 60 dollár és 120 dollár havonta. Ha azonban egy évet kifizetünk előre, az Alapcsomag 96 dollár, a Standard 288 dollár, a Pro 576 dollár, a Mega pedig 1152 dollár. 

Canva

Fotorealisztikus képek széles palettáját érhetjük el ezzel az AI képgenerátorral, ahol a már kész képet kedvünkre módosíthatjuk, ha az valamilyen okból mégsem tetszik. A Canva AI egy olyan AI képgenerátor, mely képes pillanatok alatt a megfelelő vizuális keretekhez alkalmazkodni, akár közösségi média bejegyzést, akár egy egyszerű képet vagy valamilyen plakátot, meghívót, szórólapot készítenénk.

AI képszerkesztési funkciók a Canva-ban
A Canva próbaverziót is kínál, hogy kipróbáljuk a programot

Miért jó a Canva? 

A kezelőfelület használata egyszerű, de egyes funkciók némi találgatás után érhetők el. Ugyanakkor egy-egy oktatóvideó segítségével könnyedén orvosolhatjuk a problémát. Az alkalmazásnak van ingyenes próbaverziója, ami nagyon jó dolog, hiszen kipróbálhatjuk, és ezután dönthetünk, szeretnénk-e a jövőben fizetni azért, amit tud, vagy sem.

Miért nem jó a Canva?

A Canvából is hiányzik a részletgazdagság, hiszen az applikáció egyes képek elkészítésénél képtelen az emberi testet jól legenerálni pl. az arc, a bőr, a kezek tekintetében még vannak hiányosságai. Bár számos elem közül választhatunk benne, a többi programhoz képest némileg kevesebb lehetőséget nyújt.

Kinek ajánljuk? 

Azoknak, akik a tervezésben már profi szinten tevékenykednek, művészeknek, illusztrátoroknak, közösségi média tartalom gyártóknak és ügynökségeknek. Ugyanakkor bonyolultabb ábrák és összetett dizájnt megkívánó illusztrációk esetén nem ajánljuk, mert a Canva inkább egyszerűbb grafikákat és sablonokat nyújt a képgenerálás egy magasabb szintjén.

Mennyibe kerül?

Jó hír, hogy ingyenes verziót is kipróbálhatunk, mellyel 50 ingyenes kép generálására vagyunk jogosultak. Ezen felül 10 dollárba kerül a havi díj, mely a Canva PRO előfizetése esetén 14,99 dollárt foglal magában. Ezzel a konstrukcióval azonban már felhasználónként 500 kép elkészítésére kapunk felhasználói jogot.

#promobox-newsletter#Segítünk eligazodni az online marketing útvesztőjében: olvass további újdonságokról havi hírlevelünkben!##

ChatGPT (DALL-E 3)

Nagy pontossággal hozhatunk létre látványos képi elemeket a ChatGPT-ből elérhető képgenerátor, a DALL-E 3 segítségével, ami mindezek mellett lehetővé teszi, hogy finomítsunk, pontosítsunk, javítsunk elkészült képeinken, hogyha egy kis finomhangolásra lenne szükségünk.

A DALL-E 3 is társaihoz hasonlóképpen dolgozik; utasítások alapján készít szövegből képeket. 

Nagyon fontos, hogy mindig világos és pontos utasításokat, releváns kulcsszavakat adjunk neki, ugyanis homályos, kétértelmű instrukciókkal a program nem fogja érteni, mire gondolunk, így nagy lehet annak az esélye, hogy az elkészült képpel némileg mellélő. 

Pontos szöveges leírásunk alapján a modell könnyedén értelmezi a leírt szöveget, melyet pillanatokon belül vizuális produktummá alakít át. 

AI képgenerálás ChatGPT-vel
 A ChatGPT képgenerálója laptopon is elérhető

Miért jó a DALL-E 3 képgenerátor?

Előnye, hogy számos stílust, technikát és ezekhez kapcsolható nehézségi fokot képes kezelni. Változatos képszintézis technikák, jó minőségű képek, valósághű elemek megjelenítése – ez a ChatGPT-ből elérhető DALL-E 3.

Miért nem jó a DALL-E 3 képgenerátor?

Ahhoz, hogy használhassuk, nem elegendő, ha a sima szöveges ChatGPT-re fizetünk elő, a képgenerátor használatához elő kell fizetnünk a Plus verzióra is - természetesen plusz költségek fejében, és csak úgy használhatjuk, ha a “sima” ChatGPT AI appban is regisztrálva vagyunk.

Kinek ajánljuk? 

Kreatív szakembereknek és designereknek vagy marketing szakmában tevékenykedőknek, akiknek szüksége van egy kis ihletre. 

Mennyibe kerül?

A DALL-E 3-ra való előfizetés ára 20 és 25 dollár között mozog havonta, attól függően, hogy melyik felhasználói konstrukciót vesszük igénybe. Az aktuális árakról érdemes mindig tájékozódni a program előfizetői honlapján.

Microsoft Designer

Minden képalkotási igényünket kielégíti a Microsoft Designer AI képszerkesztője, mely tulajdonképpen a korábbi Bing Image Creator új arca. Lenyűgöző látványterveket és fantasztikus képeket hozhatunk létre segítségével, majd olyan tervekké alakíthatjuk őket, melyek kiválóan illeszkednek közösségi média bejegyzésekhez, poszterekhez, digitális kártyákhoz stb. Csak néhány utasítás, és a képszerkesztő máris filmplakát stílusú, professzionális megjelenésű képeket generál számunkra.

AI képszerkesztés Microsoft Designer segítségével
A Microsoft Designer képszerkesztő a Microsoft fiókból érhető el

Miért jó a Microsoft Designer?

Meglévő Microsoft-fiókkal könnyű elérni hiszen elegendő csak felkeresni a honlapját, és máris bejelentkezhetünk - ám ha még nem rendelkezünk fiókkal, ezt előbb létre kell hoznunk a belépéshez.

Használata igen egyszerű, ezenfelül most átmenetileg teljesen ingyen elérhető a “preview” verziója (ez tulajdonképpen egyfajta béta-verzió, amíg a Microsoft adatokat gyűjtve finomhangolja képgeneráló eszközét.)

Miért nem jó a Microsoft Designer?

Más programokhoz képest a képminőség olykor gyengébb lehet, és kevésbé valósághű, személyre szabott tartalmakat lehet vele létrehozni. A méret és formátum tekintetében is megfigyelhetünk hiányosságokat, melyek éppen nem felelnek meg az aktuális preferenciánknak vagy az elképzelt projekt elvárásainak. Emellett időnként elég lassú betöltési idővel dolgozik, nem tartozik a leggyorsabb képgenerálók közé. 

Kinek (nem) ajánljuk?

Olyan vállalati szakembereknek, akik szeretnék az üzleti életet és a mindennapokat megkönnyíteni egy-egy kép legenerálásával, és szeretnének egy kis ihletet meríteni a Microsoft Designer kreatív ajánlásai alapján. Ezek mellett nem ajánljuk komplex és összetett grafikai tervek megvalósításához, mert a program ebben a  tekintetben korlátozott lehetőséget kínál.

Mennyibe kerül?

A Microsoft Designer képgeneráló alkalmazás egyelőre Béta-verzióval rendelkezik, így ingyenesen elérhető. A Microsoft jelenleg - a felhasználói visszajelzéseket feldolgozva -  fejlesztéseket hajt végre az szoftveren, melyet a finomítás után vélhetőleg fizetős verzióban tudunk majd elérni.

Az egyes AI alapú képszerkesztők – bár hasonló elven épülnek fel – mégis, némi különbséget rejthetnek magukban. Az alábbiakban a fentiekben felsorolt 4 AI képgenerálót hasonítottunk össze és foglaltunk bele egy táblázatba:

A legjobb AI képgenerátor eszközök összehasonlítása
Összefoglalónk alapján eldöntheted, melyik AI képgenerátor a legalkalmasabb számodra

Összegzés

Hihetetlen fejlesztései és modern vívmányai felgyorsult világunknak a különböző AI képszerkesztők, melyek szövegből képet képesek generálni, magas minőségben. A különböző applikációkat és programokat a fejlesztők folyamatosan tuningolják, hogy a modern technikával lépést tartva a legkülönbözőbb tartalmakat tudjuk előállítani velük. Ennek kapcsán nyugodtan kijelenthetjük, hogy az AI képgenerátorok - fejlettségük ellenére - még csak most kezdenek virágozni, kibontakozásuk csúcsán pedig vélhetően az eddigieknél is elképesztőbb tartalmakat képesek majd legenerálni - mindezt hibamentesen.

Általuk a felhasználók, vevők és különböző célcsoportok saját, egyéni igényeiknek megfelelő, személyre szabott tartalmakat kaphatnak. És ki tudja? A technika folyamatos fejlődésének köszönhetően a jövőben ezeket az eszközöket talán már nemcsak a személyre szabott social media tartalmak gyártásánál, a vállalkozások márkaépítésénél, az arculat kialakításánál vagy éppen egy figyelemfelkeltő online hirdetés, plakát vagy meghívó létrehozásához alkalmazhatjuk, hiszen a marketing világa hatalmas - és gyakorlatilag az egész online teret átszövi. Biztos, hogy a jövőben több iparág több területén is segítségül hívhatjuk a különböző AI képszerkesztőket.

#promobox-szolg-design#Az AI képgenerátorok mellett jól jönne egy profi online marketing ügynökség támogatása is?##

További bejegyzések

Ezek is érdekesek lehetnek

Mit kérdezz az első "randin" egy marketing ügynökségtől?
Ügynökség
Mit kérdezz az első "randin" egy marketing ügynökségtől?
Lokális SEO: döntő lehetőség a helyi vállalkozások számára
Keresőoptimalizálás (SEO)
Lokális SEO: döntő lehetőség a helyi vállalkozások számára
Hogyan válassz online marketing ügynökséget?
Ügynökség
Hogyan válassz online marketing ügynökséget?
Storytelling, a marketing egyik leghatásosabb összetevője
Tudástár
Storytelling, a marketing egyik leghatásosabb összetevője
Csak mondd ki! A hangalapú keresés útja
Keresőoptimalizálás (SEO)
Csak mondd ki! A hangalapú keresés útja
Miben segíthet egy social média ügynökség?
Közösségi média menedzsment
Miben segíthet egy social média ügynökség?
Útmutató az Advantage+ vásárlási kampányokhoz
PPC kampánykezelés
Útmutató az Advantage+ vásárlási kampányokhoz
A legjobb AI-alapú videószerkesztő eszközök 2024-ben
Design
A legjobb AI-alapú videószerkesztő eszközök 2024-ben
Videó és podcast készítés ötletek
Közösségi média menedzsment
Videó és podcast készítés ötletek
Közösségi média trendek 2024-ben
Közösségi média menedzsment
Közösségi média trendek 2024-ben
A legfontosabb Google rangsorolási szempontok és tényezők 2024-ben
Keresőoptimalizálás (SEO)
A legfontosabb Google rangsorolási szempontok és tényezők 2024-ben
A YouTube hirdetés készítés alapjai
PPC kampánykezelés
A YouTube hirdetés készítés alapjai
Minden, amit a Google SERP funkciókról tudni szerettél volna
Keresőoptimalizálás (SEO)
Minden, amit a Google SERP funkciókról tudni szerettél volna
Mi a SEO (keresőoptimalizálás) ára és költsége 2024-ben?
Keresőoptimalizálás (SEO)
Mi a SEO (keresőoptimalizálás) ára és költsége 2024-ben?
 A visszamutató linkek szerepe a keresőoptimalizálásban
Keresőoptimalizálás (SEO)
A visszamutató linkek szerepe a keresőoptimalizálásban