Közösségi média menedzsment

Hogyan válassz a hírlevélküldő rendszerek között?

Írta:
Kilia
Olvasási idő:
4
perc

333 millió email kerül kiküldésre naponta - számít-e, ha még az én vállalkozásom is kiküld egyet? Határozottan igen! A hírlevélküldés még mindig hasznos módszer a célközönségünk elérésére és a vásárlás ösztönzésére. A márka kommunikációjának hatékonyságához nagymértékben hozzájárulhat egy jól elkészített hírlevél. De milyen hírlevélküldő rendszert válassz és mire érdemes figyelni? Mostani blogcikkünkben kitérünk minden fontos részletre ezzel kapcsolatban.

Hogyan válassz a hírlevélküldő rendszerek között?

Miért érdemes hírlevelet küldeni?

Röviden: a hírlevélnek köszönhetően további minőségi leadeket - vevőket, ügyfeleket - szerezhetsz vállalkozásod számára, és növelheted már meglévő közösséged bizalmát is, erősítve a márkádat. A hírlevélben személyre szabottan és pontosan kommunikálhatsz márkád értékeiről, küldetéséről, aktuális híreiről, eredményeiről, akcióiról - és bármi másról, amit szeretnél megosztani a célközönségeddel.

Emellett a hírlevelek lehetőséget nyújtanak akár ingyenes A/B tesztelésre is, aminek köszönhetően kiderítheted, milyen üzenetekkel és tartalmakkal tudod megszólítai a közönséged akár egy e-mailben, akár más felületeken, például fizetett hirdetések vagy közösségi média stratégiád keretében.  

Ha még nincs hírleveled, de szeretnéd megnézni, mit is jelenthet ez számokban a Te vállalkozásod számára, itt az idő!

Milyen népszerű hírlevélküldő rendszerek vannak?

A hírlevélküldő rendszerek végtelen tárházát fedezhetjük fel az interneten. Mi most a két legnépszerűbbet, a MailChimpet és a MailerLite-ot mutatjuk be részletesen - ezek már számtalan vállalkozás esetében bizonyítottak, és a Te márkádnak is segíthetnek a további sikerek elérésében.

A MailChimp már 2001 óta van jelen a piacon, több mint 15 millió rendszeres felhasználóval. Ezzel szemben a MailerLite mindössze közel 2 millió felhasználóval rendelkezik, de hasonló lehetőségeket kínál. A jó hír, hogy mindkét platform rendelkezik ingyenes verzióval, így nyugodtan kísérletezhetsz, hogy megnézd, melyik kezelőfelület a szimpatikusabb, kényelmesebb vagy logikusabb számodra - vagy akár felkérhetsz egy hozzáértő csapatot is, hogy segítsen a megfelelő döntés meghozásában.

Ingyenes hírlevél szerkesztő programok

Különbségek a két hírlevélküldő rendszer között

Bár a két platform hasonlónak tűnik, és a felhasználók száma alapján a MailChimp első ránézésre jobb választásnak tűnik a MailerLite-nál, mégis érdemes néhány dolgot figyelembe venni, mielőtt döntést hozunk.

#m1-y#Az alábbi táblázatban összeszedtük a két platform legfontosabb jellemzőit, ami alapján mutatjuk, mire érdemes figyelni:##

Szempontok Mailerlite Mailchimp
Ár Alacsonyabb árak, mint a Mailchimp esetében Magasabb árak
Felület kezelése Egyszerűen használható, az eszközök kezelése könnyebb, mint a Mailchimpnél 3Kevésbé intuitív, nehezebb a használata
Sablonok Könnyebben testreszabható sablonok Nagyon szép, de kevésbé testreszabható sablonok
Integrációk Ingyenes ügyfélszolgálat, és az ügyfélszolgálati csapat nagyon segítőkész Ingyenes támogatás csak a legmagasabb árkategóriákban elérhető
Funkciók Kevesebb funkció áll rendelkezésre, mint a Mailchimp esetében Gazdagabb funkciókban a MailerLite-nál
E-mail lista kezelése Kisebb méretű e-mail listákhoz ajánlott Nagyobb méretű e-mail listák kezeléséhez ajánlott
Marketing automatizáció Egyszerű marketing automatizációs eszközök állnak rendelkezésre Kiterjedt marketing automatizációs eszközök állnak rendelkezésre
Jelentések és statisztikák Alapvető jelentések és statisztikák állnak rendelkezésre. Részletes, komplexebb jelentések és statisztikák állnak rendelkezésre.
Hírlevélküldő Mailerlite Mailchimp
Mailerlite Alacsonyabb árak,
mint a Mailchimp esetében
Egyszerűen használható, az eszközök kezelése könnyebb, mint a Mailchimpnél Könnyebben testreszabható sablonok Több mint 100 integráció elérhető, beleértve a WordPress, a Shopify és a Facebook integrációt is Ingyenes ügyfélszolgálat, és az ügyfélszolgálati csapat nagyon segítőkész Kevesebb funkció áll rendelkezésre, mint a Mailchimp esetében Kisebb méretű e-mail listákhoz ajánlott Egyszerű marketing automatizációs eszközök állnak rendelkezésre Alapvető jelentések és statisztikák állnak rendelkezésre.
Mailchimp Magasabb árak Kevésbé intuitív, nehezebb a használata Nagyon szép, de kevésbé testreszabható sablonok Kisebb választék áll rendelkezésre integrációkból Ingyenes támogatás csak a legmagasabb árkategóriákban elérhető Gazdagabb funkciókban a MailerLite-nál Nagyobb méretű e-mail listák kezeléséhez ajánlott Kiterjedt marketing automatizációs eszközök állnak rendelkezésre Részletes, komplexebb jelentések és statisztikák állnak rendelkezésre.

Mennyibe kerül?

Nézzük először az árakat. Mindkét rendszer 1000 feliratkozóig ingyenes, ezután a feliratkozók számának arányában határozza meg a havidíjat - ebben a tekintetben pedig a MailChimp árai jóval magasabbra kerülnek, mint a MailerLite-é.

"A különbség elsősorban abban jelenik meg, hogy a MailChimp korlátozza a havi kiküldhető levelek számát. Ez olyan esetekben okozhat problémát, amikor nem csak hírleveleket szeretnénk kiküldeni, hanem néhány marketing automatizációt is szeretnénk hozzákapcsolni - példál egy beérkező ajánlatkérés után egy köszönőlevél kiküldését, egy megrendelés után egy visszaigazoló e-mailt webshopok esetében."

#promobox-newsletter###

Milyen a kezelőfelület?

Ami a felhasználók számára a legjobb hír, hogy mindkét hírlevél készítő rendszer drag and drop, azaz “fogd és vidd” módszerrel működik , ami jelentősen megkönnyíti a hírlevelek szerkesztését, hiszen a megadott szöveges, képes, videós és egyéb elemek listájából szabadon állíthatjuk össze hírlevelünk szerkezetét bármiféle programozói vagy grafikai tudás nélkül.

De mi a helyzet a felhasználóbarát kezelési móddal? Itt húzható meg a legjobban a határ a két rendszer között. A MailChimp rendszere ugyanis sok felesleges és bonyolult gombot tartalmaz, amit a gyakorlatlanabb felhasználóknak nehezebb megérteni, és sok esetben nem bizonyulnak logikusnak.

#m1-p#A MailerLite rendszere ezzel szemben letisztultabb, így bármilyen felhasználó számára gyorsan érthetővé és könnyen kezelhetővé válik. ##

Fontos szempont a személyre szabhatóság is. A MailerLite rendszerében sokkal több elem áll rendelkezésünkre, amelyeket egyedivé tudunk alakítani. A MailChimp rendszerében ezzel szemben a “kulcsrakész” sablonok a népszerűbbek, ami ugyan egyszerűbbé és jóval gyorsabbá teszi a hírlevél elkészítését, kevésbé személyre szabható, mint a MailerLite.

Hírlevél küldő rendszerek

Milyen adatokat találhatsz meg a riportokban?

A rendszereken belül lehetőségünk van megfigyelni több számadatot is, aminek köszönhetően konverzióoptimalizálással tudunk tervezni a következő hónapra. Megtekinthetjük, hogy a kiküldött levelek hány százaléka került megnyitásra - ebből pedig gyorsan kideríthetjük, ha esetleg nem volt elég megkapó a tárgy mező vagy a bevezető szövegünk.Mindkét rendszerben lehetőségünk van arra is, hogy megnézzük, az emailen belül a feliratkozók hova kattintottak a legtöbbet, így felmérhetjük, hogy milyen témák iránt is érdeklődnek a legtöbben Ezeknek az adatoknak köszönhetően pedig tökéletesíthetjük hírlevelünket.

#m1-p#TIPP: Érdemes szakértői csapatot felkérni hírleveleid kezeléséhez, ha szeretnél minőségi tartalommal megszólítani vevőidet és ügyfeleidet!##

Összegzés

Összegzésképpen elmondható, hogy érdemes kipróbálni mindkét rendszert, hiszen az első 1000 hírlevél-feliratkozóig ingyenes a használatuk. Mi viszont a legtöbb esetben a MailerLite mellett tesszük le a voksunkat, hiszen jóval könnyebben kezelhető, összeköthető más rendszerekkel, és több lehetőséget biztosít kreativitásunk kiélésére.
A Selector hírlevele is ebben a  rendszerben készül - ha szeretnél havi tippeket és ötleteket kapni tőlünk, akkor iratkozz fel te is!

#promobox#Ha szeretnéd profi csapatra bízni vállalkozásod e-mail marketingjét, keress minket, szívesen állunk rendelkezésedre!##

További bejegyzések

Ezek is érdekesek lehetnek

A hírlevél készítés szabályai - így küldj hírlevelet!
Közösségi média menedzsment
A hírlevél készítés szabályai - így küldj hírlevelet!
Nem az évvége a kiemelt szezonod? Erre figyelj hirdetési büdzséd kezelésekor!
PPC kampánykezelés
Nem az évvége a kiemelt szezonod? Erre figyelj hirdetési büdzséd kezelésekor!
Így helyezz el Facebook pixel, Google Analytics és Google Tag Manager követőkódot WordPress oldaladon
Webanalitika
Így helyezz el Facebook pixel, Google Analytics és Google Tag Manager követőkódot WordPress oldaladon
YouTube Shorts SEO: minden, amit tudnod kell!
Keresőoptimalizálás (SEO)
YouTube Shorts SEO: minden, amit tudnod kell!
A hatékony ClickUp workspace kialakítása: tervezéstől a bevezetésig
Hatékonyság
A hatékony ClickUp workspace kialakítása: tervezéstől a bevezetésig
2+4 kihagyhatatlan Google eszköz Wordpress alapú weboldalak számára
Webfejlesztés
2+4 kihagyhatatlan Google eszköz Wordpress alapú weboldalak számára
Így alkosd meg a márkaidentitásod!
Közösségi média menedzsment
Így alkosd meg a márkaidentitásod!
A tartalommarketing és a linképítés kéz a kézben járnak: így használd őket együtt
Keresőoptimalizálás (SEO)
A tartalommarketing és a linképítés kéz a kézben járnak: így használd őket együtt
Miért éri meg jobban, ha ügynökségre bízod a hirdetéskezelést?
Ügynökség
Miért éri meg jobban, ha ügynökségre bízod a hirdetéskezelést?
Mi az az employer branding, és hogyan teheti sikeressé a Te cégedet is?
Tudástár
Mi az az employer branding, és hogyan teheti sikeressé a Te cégedet is?
TikTok SEO - Így kerülj előre a keresési találatok listáján!
Keresőoptimalizálás (SEO)
TikTok SEO - Így kerülj előre a keresési találatok listáján!
Keresletfokozó kampányok - ezt kell tudnod a Discovery-kampányok utódjáról
PPC kampánykezelés
Keresletfokozó kampányok - ezt kell tudnod a Discovery-kampányok utódjáról
Így növelheti bevételeidet egy jó webdesigner
Webfejlesztés
Így növelheti bevételeidet egy jó webdesigner
Helyettesítheti a ChatGPT a szövegírókat?
Keresőoptimalizálás (SEO)
Helyettesítheti a ChatGPT a szövegírókat?
GA4 (Google Analytics 4) - újdonságok és az Analytics átállás 2023-ban
Webanalitika
GA4 (Google Analytics 4) - újdonságok és az Analytics átállás 2023-ban