Design

A legjobb AI-alapú videószerkesztő eszközök 2024-ben

Írta:
Selector
Olvasási idő:
7
perc

Már nem csak chatbot, AI képszerkesztő vagy fordítóprogram létezik, hanem egyre több AI videószerkesztő is van a piacon. Segítségükkel megkönnyíthetjük és felgyorsíthatjuk a tartalomgyártást. Cikkünkben összeszedtük a top AI videó készítő programokat, hogy a kutatást is megspóroljuk neked!

A legjobb AI videokészítő eszközök

A tartalomgyártás új királya: az AI videós tartalom

„Content is king”, azaz a tartalom a király. Lehet, te is hallottad már a marketinges körökben gyakran idézett mondatot. Kifejezetten igaz ez ma, amikor a videós tartalmak dominanciája egyre inkább növekszik:

#m1-p#Egyes kutatások szerint az online forgalom 80%-a videós tartalmakhoz köthető.##

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a képes és szöveges tartalmak háttérbe szorulnak a mozgóképes tartalmakkal szemben. 

Jó hír azonban, hogy már nem csak chatbot, AI képszerkesztő vagy fordítóprogram létezik, hanem egyre több, jó minőségű AI videószerkesztő is van a piacon. 

A mesterséges intelligencia segítségével költséghatékonyabban és gyorsabban van lehetőségünk videókat készíteni, és számos tartalomgyártó ki is használja az AI videószerkesztők kínálta lehetőséget - akár organikus posztok, akár online hirdetések készítéséhez.

#m1-y#A fenti idézetet akár aktualizálhatnánk is 2024-re úgy, hogy „ AI video-content is king”, ami annyit tesz, hogy az AI videós tartalom a király.##

 A különböző AI videószerkesztők között átfedések és különbségek is adódnak. A következőkben 6 olyan AI videó készítő programot mutatunk be, amelyekkel megkönnyítheted a tartalomgyártást.

AI videógenerátorok összehasonlítása
Segítünk eldönteni, melyik AI videógenerátor felel meg legjobban az igényeidnek!

Synthesia - A legjobb AI videókészítő digitális avatárokkal

A Synthesia AI videó generátor tökéletesen kiváltja az emberi szereplőket olyan esetekben, amikor egy magyarázó személyre van szükség a videóban. 

Például ha termék vagy szolgáltatás ismertetése a cél, vagy oktatóvideót akarunk forgatni, akkor a szereplő költségét már meg is spórolhatjuk, mivel a Synthesia a világ minden pontjáról származó, több tucatnyi digitális, valósnak tűnő avatárból álló könyvtárat kínál nekünk.

Sőt, létrehozhatjuk saját, tökéletesen egyedi avatárunkat is! Nemcsak az avatár kinézetét, de a hangját is megválaszthatjuk. Ha megtaláltuk a megfelelőt, akkor pedig nincs más dolgunk, mint a szövegkönyv feltöltése.

Synthesia videógenerátor
A Synthesiával akár kiválthatjuk az emberi szereplőket is videóinkban.
Forrás: Synthesia

Amint feltöltjük a szövegkönyvet, a Synthesia AI videó készítő program elkezdi az avatárra szabni, hogy minél meggyőzőbben mozgassa az ajkait és a testét. Az avatárok rendkívül valósághűek, de ha nagy képernyőn nézzük, akkor észrevehetünk néhány természetellenes mozdulatot. Ez azonban nem szembetűnő, csak az igazán szemfülesek szúrhatják ki, a Synthesia tehát a célnak tökéletesen megfelel.

Nem csak az avatárok kiválasztását, de extra jelentek hozzáadását is lehetővé teszi az AI videógkészítő, így könnyedén kiemelhetjük a lényeget és egyedivé tehetjük a videónkat. Például az avatár a videó egyik sarkában ülve beszélhet, miközben bemutatjuk a termékünket. Választhatunk a Synthesia sablonjai közül is, ahol akár pontokba szedve a lényeget, kiemelhetjük a mondandónkat.

A Synthesia előnyei:

  • Kiváló minőségű AI avatarok
  • Rengeteg kinézet és hang közül választhatunk
  • Több nyelven elérhető

A Synthesia hátrányai:

  • Nem teljesen valósághű, ha nagy képernyőn nézzük

Fliki – Ha több, különböző típusú videóra van szükséged gyorsan

A Fliki AI videó generátor a Synthesiához hasonlóan rendelkezik avatár adatbázissal, viszont emellett olyan funkciókkal is rendelkezik, mint a blog, prezentáció vagy fényképek videóvá alakítása. Akár használunk avatárt, akár sem, a Fliki AI videószerkesztő rendszere könnyedén átalakítja a szöveget mozgóképpé vagy beszéddé.

Fliki videógenerátor
A Flikivel könnyedén hozhatunk létre szöveges videókat - vagy akár szövegből videókat!
Forrás: Fliki

#m1-y#A Fliki több mint 2000 realisztikus hangot kínál több mint 75 nyelven. Azért emelkedik ki más AI videó készítők közül, mert egyesíti a szövegből videóvá alakító mesterséges intelligencia és a szövegből beszéddé alakító AI képességeit, így egy mindent egyben tartalmazó platformot kínál a tartalomkészítők igényeihez.##

A Flikit használhatjuk oktatási videók, magyarázó videók, termékdemók, közösségi média tartalmak, YouTube-videók, TikTok és Instagram Reels videók, podcastek és videóhirdetések létrehozása esetén is.

 A Fliki előnyei:

  • Gyorsan létrehozhatunk vele különböző videókat
  • Nincs szükség videószerkesztési tapasztalatra
  • Számos nyelven elérhető

A Fliki hátrányai:

  • A beszédhangok dialektusa között nem mutatkozik különbség

Canva – Videós social media tartalmak könnyedén

A Canva jött és tarolt. A képszerkesztő funkciója hatalmas népszerűségnek örvend nem csak a social media tartalomkészítők körében, de meghívók, születésnapi köszöntők ezrei készültek a Canva segítségével. Nem csoda, hogy a Canva AI videószerkesztője is sokak által kedvelt. Lehetővé teszi számunkra, hogy egy kattintással átalakítsuk a szöveges ötleteket videókká.

A Magic Media funkció segítségével a szövegből AI által generált videókat készíthetünk, és kifejezhetjük kreativitásunkat a különböző animációkkal, látványelemekkel és effektekkel.

#m1-p#A Canva AI videószerkesztője, akárcsak a képszerkesztő felülete, nagyon könnyen kezelhető és gyorsan készíthetünk vele videókat.##

A Canva nem törekszik arra, hogy avatárjai valósághűek legyenek, rajzfilmkarakterszerű avatárok közül választhatunk esetében, vagy feltölthetjük saját képeinket a videók létrehozásához.  A videókat feldobhatjuk különböző látványelemekkel, és dinamikussá tehetjük animációk és effektek segítségével.

Canva AI videógenerátor
A Canva AI-alapú videószerkesztője is képes a beírt szövegből videót készíteni - és emellett sok más funkcióval is támogatja a tartalomgyártókat.
Forrás: Canva

Social media tartalomgyártáshoz kifejezetten ajánljuk a Canva AI videó készítőjét, mivel könnyedén és gyorsan izgalmas videókat készíthetünk segítségével.

 A Canva előnyei:

  • Egyszerűen kezelhető
  • Social media kompatibilis tartalmakat készíthetünk

A Canva hátrányai:

  • Korlátozott funkciók
  • Nem valósághű avatárok

InVideo - Szöveg, sablon és már kész is

Az InVideo a marketing- és termék vagy szolgáltatás ismertető videók készítéséhez kiváló mesterséges intelligenciát alkalmazó szerkesztő. Percek alatt képes látványos és kiváló minőségű videót készíteni a beírt szövegből. Különböző profin tervezett és animált sablonokat kínál.

Az AI videógenerátor használatához csak annyi a dolgunk, hogy beírjuk a szöveget, kiválasztjuk a legjobb sablont, vagy testre szabjuk a saját sablonunkat, majd letöltsük az elkészült videót. 

A videótartalom ezután közvetlenül megosztható a közösségi média platformokon, például a YouTube-on, az Instagramon és a Facebookon.

Az InVideo-t hirdetések, prezentációk, videós ajánlólevelek készítéséhez javasoljuk. 

Az InVideo előnyei:

  • Nincs szükség videókészítési háttérre
  • Percek alatt videó készül a beírt szövegből
  • Professzionálisan megtervezett sablonok
  • Megosztás közvetlenül a közösségi médiában

Az InVideo hátrányai:

  • Elsőbbségi támogatás csak fizetős előfizetőknek elérhető
  • Nyomasztóan sok a sablon
  • Hosszú renderelési idő a hosszabb videók esetében

Visla - AI videókészítő az ötlettől a megvalósításig

A Visla AI videószerkesztő segítségével akár a nulláról létrehozhatunk egy videót. Ha nincs forgatókönyv, az sem probléma. 

A Visla képes egyszerű videószkriptet generálni rövid, lényegre törő bekezdésekkel. Majd ehhez a forgatókönyvhöz illő kép- és videótartalmakat keres. Végül pedig a szkript alapján összeállított videót kapunk, amit akár azonnal publikálhatunk is. 

A forgatókönyv író és az automatikus videókészítő funkció már önmagában is látványos, viszont más lehetőségeket is tartogat a Visla.

Visla videógenerátor
A Visla igazi sokoldalú asszisztens: a forgatókönyvírástól a megvalósításig segít a videók létrehozásában.
Forrás: Visla

Akár egyenesen az AI videó generátor felületén rögzíthetünk videókat, és érzékeli azt is, ha a beszélő nagyobb szüneteket hagy a mondandója közben és kivágja ezeket az üresjáratokat, csakúgy mint az „ööö”-ket.

A videós előadások, meetingek felvételeit is átalakíthatjuk tartalommá a Visla segítségével. Akárcsak egy jó asszisztens, rögzítheti a megbeszéléseket, hogy a különböző részeit később felhasználhassuk tartalomgyártásra.

A Visla előnyei:

  • Kiváló forgatókönyv generátor
  • Szöveg alapján képeket és videókat javasol

A Visla hátrányai:

  • Nem sok segítség vagy útmutató áll rendelkezésre a használatához  

Peech – AI videószerkesztő tartalomgyártó csapatoknak

A Peech Lite AI videószerkesztő egy hatékony eszköz a tartalomgyártás gyorsítására. Lényege, hogy ugyanazt a tartalmat könnyedén és hatékonyan átkonvertálhatjuk vele különböző social media platformokra. Egyszerűen kiválaszthatjuk az oldalarányt és a videó hosszát. Emellett videókban felismeri az arcokat, amikhez hozzárendelhetjük a neveket és a pozíciót. A későbbi videókban pedig automatikusan hozzárendeli a neveket az arcokhoz.

Miután feltöltöttük az arculati elemeket, a Peech képes személyre szabott, márkázott videók készítésére az adott arculathoz illeszkedően. Az AI videó generátor testreszabható feliratokat ad hozzá minden videóhoz, az intuitív szerkesztőfelület pedig egyszerű és könnyen kezelhető.

#m1-y#Az első vázlat általában már olyan jó minőségű, hogy csak minimális szerkesztésre van szükség.##

A Peech Lite AI videószerkesztő mellett érdemes megemlíteni a Peech Webinarst és a Peech Testimonialst is.

Előbbi lehetővé teszi a webinárok rövidített változatának könnyű létrehozását. Egyszerűen kiválaszthatjuk azokat a részeket, amelyeket ki szeretnénk emelni a webinárból. Az exportálás során a videók pedig már teljesen illeszkednek a márka arculatába és készen állnak a megosztásra.

A Peech Testimonials segítségével pedig magas minőségű referenciavideókat hozhatunk létre: az ügyfeleinket könnyedén felkérhetjük véleményük megosztására az applikáción keresztül, amely utasításokat küld a klienseknek a felvétel elkészítéséhez. Miután ez elkészült, a Testimonial videók tartalmazi fogják a feliratokat és a márkázást is -  így készen is állnak a megosztásra!

A Peech előnyei:

  • Egyszerűen kezelhető
  • Felgyorsítja a social media tartalomgyártást

A Peech hátrányai:

  • Csak meglévő videókkal operál

FlexClip - videók készítése játszi könnyedséggel

A FlexClip letisztult felhasználói felületén hamar ki lehet igazodni és nagyon könnyen elsajátíthatják a használatát még azok is, akik korábbi videoszerkesztési tapasztalattal nem rendelkeznek.

Széles közönséget céloznak, könnyen létrehozhatunk és szerkeszthetünk videókat üzleti céllal egy márkához, cégünk marketing tevékenységéhez, közösségi média tartalmakhoz, de magáncélra is kiválóan használható akár családi alkalmakhoz, szülinapokhoz, évfordulókhoz vagy utazási beszámolókhoz.

Sablonok felhasználásával tényleg percek alatt hozhatunk létre videos tartalmakat, legyen szó akár a YouTube, Facebook, Instagram vagy Tiktok platformjáról, ráadásul a szerkesztőfelület a különböző formátumok szerinti mutációk elkészítését is támogatja.

A FlexClip egyik fő előnye, hogy olyan felhő alapú platform, amely lehetővé teszi több csapattag bevonását is a közös munkába, igaz ez utóbbira csak a ‘team’ előfizetés kínál lehetőséget, amit viszont már 2 főtől igényelhetünk kedvező áron. 

Számos olyan mesterséges intelligencián alapuló videokészítési és -szerkesztési funkciót kínál, amelyek közül minden így együtt más megoldásban nem található meg.

Szöveges prompt megadásával tényleg percek alatt hozhatunk létre olyan videókat, amelyek manuális elkészítése órákig tartana. A FlexClip AI text-to-video eszköze képes az általunk megadott szöveg vagy weboldalak URL-jei alapján videos tartalmat létrehozni.  

#m1-p#Akár blog bejegyzést, cikket, hírt és egyéb szöveges tartalmat is képes lenyűgöző videókká alakítani.##

Ezen túl pedig kétféle generálási mód közül is választhatunk, az egyik esetén a mesterséges intelligencia összefoglalja a tartalmat, míg a másik esetben kivonatolja az eredeti tartalmat a videó elkészítése során. 

A FlexClip AI text-to-video eszközével percek alatt generálhatunk videos tartalmat.
Forrás: FlexClip

Az FlexClip-be épített AI funkciónak köszönhetően az általunk megadott szöveget valósághű beszéddé is konvertálhatjuk úgy, hogy azt egy AI karakter szájába adja. Jelenleg több mint 400 hang közül választhatunk,  több mint 140 nyelven. Ezt a funkciót fordítva is használhatjuk, amely segítségével automatikusan generálhatunk feliratokat saját videónkhoz.

A Flexclip előnyei:

  • A használatát, kezelését nagyon könnyű elsajátítani
  • Online, bárhonnan elérhető, támogatja a csapatmunkát
  • Hatalmas eszköztár áll rendelkezésünkre (stock videok, fotók, vektoros elemek, zeneszámok stb.)

A Flexclip hátrányai:

  • A vízjel nélküli video exportálásához előfizetés szükséges  

Zárszó

A fenti eszközök már most sokat tudnak - de gondoljunk csak bele, mennyi mindenre lesznek képesek a jövőben!

Az AI videószerkesztők algoritmusát folyamatosan fejlesztik, a jövőben várhatóan képesek lesznek még jobban reagálni a felhasználói igényekre, és még személyreszabottabb videótartalmakat készíteni. Ez lehetővé teheti az olyan funkciók bevezetését, mint az automatikus tartalomajánlás vagy a személyre szabott videós hirdetések, amelyek még hatékonyabban célozzák meg a célcsoportokat.

Emellett jövőbemutató fejlesztés lehet az interaktívabb és felhasználókat jobban bevonó videótartalmak létrehozása. Például az AI által vezérelt virtuális asszisztensek segítségével a felhasználók aktívan részt vehetnek a videókban, interaktív játékok vagy tesztek révén.

A Synthesia, Fliki, Canva, Visla, InVideo, Peech és FlexClip AI videószerkesztők egyaránt kiváló eszközök a tartalomgyártáshoz, egyedi előnyöket és funkcionalitást kínálva. Bízunk benne, hogy áttekintőnk segítségével közelebb kerültél ahhoz, hogy lásd, melyik AI videó generátor jelenti számodra a legnagyobb segítséget. A jövő innovációit pedig izgatottan várjuk! 

#promobox-szolg-social#A videós tartalmak mellett jól jönne egy profi social media ügynökség segítsége is közösségi oldalaid beindításához? Örömmel segítünk! ##

További bejegyzések

Ezek is érdekesek lehetnek

Storytelling, a marketing egyik leghatásosabb összetevője
Tudástár
Storytelling, a marketing egyik leghatásosabb összetevője
Csak mondd ki! A hangalapú keresés útja
Keresőoptimalizálás (SEO)
Csak mondd ki! A hangalapú keresés útja
Miben segíthet egy social média ügynökség?
Közösségi média menedzsment
Miben segíthet egy social média ügynökség?
Útmutató az Advantage+ vásárlási kampányokhoz
PPC kampánykezelés
Útmutató az Advantage+ vásárlási kampányokhoz
Videó és podcast készítés ötletek
Közösségi média menedzsment
Videó és podcast készítés ötletek
Közösségi média trendek 2024-ben
Közösségi média menedzsment
Közösségi média trendek 2024-ben
A legfontosabb Google rangsorolási szempontok és tényezők 2024-ben
Keresőoptimalizálás (SEO)
A legfontosabb Google rangsorolási szempontok és tényezők 2024-ben
A YouTube hirdetés készítés alapjai
PPC kampánykezelés
A YouTube hirdetés készítés alapjai
Minden, amit a Google SERP funkciókról tudni szerettél volna
Keresőoptimalizálás (SEO)
Minden, amit a Google SERP funkciókról tudni szerettél volna
Mi a SEO (keresőoptimalizálás) ára és költsége 2024-ben?
Keresőoptimalizálás (SEO)
Mi a SEO (keresőoptimalizálás) ára és költsége 2024-ben?
 A visszamutató linkek szerepe a keresőoptimalizálásban
Keresőoptimalizálás (SEO)
A visszamutató linkek szerepe a keresőoptimalizálásban
Mivel foglalkozik egy SEO ügynökség?
Keresőoptimalizálás (SEO)
Mivel foglalkozik egy SEO ügynökség?
Sikeres SEO stratégiák – így növelheted weboldalad organikus láthatóságát és tekintélyét
Keresőoptimalizálás (SEO)
Sikeres SEO stratégiák – így növelheted weboldalad organikus láthatóságát és tekintélyét
Tippek a SEO versenytárs elemzéshez
Keresőoptimalizálás (SEO)
Tippek a SEO versenytárs elemzéshez
Hogyan írj Google frissítéseknek ellenálló tartalmat?
Keresőoptimalizálás (SEO)
Hogyan írj Google frissítéseknek ellenálló tartalmat?