Hatékonyság

Melyik time tracking appot használd, ha megtartod a home office-t

Írta:
Levi
Olvasási idő:
perc

A koronavírus-járvány már számos kihívás elé állította a hirtelen home office-ra kényszerült csapatokat. A legtöbb szervezetnek hamar sikerült átállnia az online meetingekre, és a feladatok delegálását is sikerült megoldani valahogy. Azonban számos cégnél az otthonról való munkavégzés legnagyobb akadálya a bizalmatlanság: honnan tudom, hogy a munkavállaló valóban dolgozik, és nem csak a lábát lógatja egész nap? Mi van, ha a munkaidejének 80%-át a Netflix teszi ki, és csak a maradék 20%-ban koncentrál a munkára? Nem kell azonnal visszarendelni mindenkit az irodába, ugyanis ma már rendkívül komplex időmérő alkalmazások érhetők el, amelyek segítenek abban, hogy tudd, munkavállalóid pontosan mivel is töltik az idejük - és hidd el, még ennél is jóval többet megtudhatsz általuk!

Melyik time tracking appot használd, ha megtartod a home office-t

Mire is jó egy time tracking alkalmazás?

A bevezetőben találkozhattál már azzal a funkcióval, amely miatt a legkézenfekvőbb lehet egy time tracking alkalmazás bevezetése - a bizalmatlanság és a kíváncsiság. De ennél jóval több lehetőség rejlik benne! Természetesen az időmérés mit sem ér, ha csak úgy céltalanul írjuk az órákat, elvégre azt papírfecniken is megtehetnéd. Az alkalmazása valójában akkor nyer értelmet, amikor az időtartamokat nem csak munkavállalókhoz, hanem projektekhez, feladatokhoz és ügyfelekhez tudod rendelni.

Ha már most is használsz valamilyen projektmenedzsment szoftvert, akkor szinte biztos, hogy a time tracking szolgáltatásokat hozzá tudod kapcsolni ehhez. Így amikor valaki elkezd foglalkozni egy adott feladattal, akkor elég csak megnyomnia a START gombot, és Te a hónap végi kimutatásban már látsz is ezernyi olyan információt, amelyek segítségével hatékonyabbá teheted működésed! Láthatod például, hogy munkatársaid hány órát töltöttek a feladatokkal - ezáltal kiderülhet, hogy egyes alkalmazottak túl vannak terhelve, miközben mások halálra unják magukat. Vagy az is kiderülhet, hogy a vállalkozásod mellékbevételét jelentő szolgáltatások kétszer annyi időráfordítást igényelnek, mint a high ticket termékeid. Persze fény derülhet arra is, hogy a legapróbb ügyfeleid kötik le csapatod legnagyobb részét, miközben jóval kevesebb bevételt hoznak, mint nagyobb partnereid.

Összefoglalva tehát rengeteg fontos információval lehetsz gazdagabb a time tracking alkalmazások jelentéseinek köszönhetően. Sőt, még akkor is hasznodra válhat az időmérés, ha egyedül dolgozol, ugyanis általában lehetőség van becsült időráfordítások megadására, valamint számlázható és nem számlázható órák mérésére. Így szabadúszóként is megkönnyítheti a dolgod, ha ügyfeleiddel óradíj alapú konstrukcióban számolsz el.

#m1-y#Nézzünk meg néhány konkrét alkalmazást, amikkel kihasználhatod ezeket az előnyöket!##

Az olyan főbb funkciók, mint a számlázható és nem számlázható órák, becsült időráfordítások megadása, büdzsékezelés, testreszabható jelentések és dashboardok készítése mindegyik szolgáltatás esetén elérhetők.

#promobox-newsletter###

Toggl Track

A Toogl Track talán a legismertebb időmérő alkalmazás - nem véletlenül, ugyanis már 2006 óta fejlesztik a szolgáltatást, amelyből azóta több másik is kinőtt. De mi most maradjunk csak a time trackingnél, azaz a Track-nél. Egyik új fejlesztésük egyébként egy projektmendzsment szoftver, természetesen ezzel van a legnagyobb összhangban, de könnyedén integrálható Asanával, Trelloval, Jirával és ClickUp-pal is, továbbá Slackkel és Google Calendarral is összeköthető - így bármely rendszer használójának ideális választás lehet.

Könnyedén hozzáférhető, ugyanis használható weben keresztül, asztali alkalmazással, mobil appal vagy akár böngészőbővítménnyel is. A legfontosabb alapfunkciókon felül lehetőség van offline időmérésre, alkalmazáshasználaton alapuló automatikus időmérésre valamint figyelmeztetéseket is küld, ha elfelejtetted elindítani vagy leállítani a mérést. Emellett beállíthatsz időzített jelentéseket is, hogy mindig tisztában legyél a számodra legfontosabb adatokkal.

Elérhető ingyenes csomag is, azonban ebbe csak 5 felhasználót tudsz hozzáadni, továbbá az összes funkciók sem éred el. A fizetős csomagok között már nagyobb szabadságot kapsz, ezek havonta $9-18 között mozognak.

Toggl Track

Harvest

A másik nagyágyú a Harvest, amely szintén kínál integrációt a legismertebb projektmenedzsment alkalmazásokkal, valamint ugyanúgy használható weben, asztali alkalmazáson vagy mobil appon keresztül, valamint böngészőbővítmény segítségével is. Itt is lehetőséged van offline időmérésre, és figyelmeztetéseket is kapsz, ha megfeledkeznél a time trackingről.

Vannak azonban eltérések is: egy hasznos funkció lehet, ha beállíthatod, hogy a mérések csak azután legyenek aktívak, miután jóváhagytad őket - így kiszűrheted kollégáid trükközését, figyelmetlenségét, vagy szimplán csak elbírálhatod, hogy melyek azok az órák, amelyeket kifizetsz neki, és melyek, amiket nem.

Emellett a Harvesttel nem csak az időráfordításokat könyvelhetik el a csapattagok, de akár kiadásokat is: ha utazásra, üzleti vacsorára vagy bármi másra kellene költenie valakinek, könnyedén beírhatja az alkalmazásba, amely mellé akár nyugtát is csatolhat.

A szuper feature-öknek azonban ára van, méghozzá az, hogy egy viszonylag alapnak számító funkció, a becsült időráfordítások megadása plusz előfizetést igényel - ugyanis ezt csak Forecast nevű fejlesztésük kínálja.

De a Harvest esetén szintén elérhető ingyenes csomag, azonban ez 1 felhasználóra és 2 projektre van korlátozva. A Forecast nélküli teljes funkciólista havi $12-ért érhető el.

Harvest

Everhour

Az Everhour nevével is gyakran találkozni - nem véletlenül, ugyanis rendkívül kedvező áron kínálnak egy letisztult, fiatalos és sokoldalú rendszert, amely csakúgy integrálható a legtöbb projektmenedzsment szoftverrel és a Slack-kel, mint a korábban bemutatott alkalmazások. Azonban érdekesség, hogy az Everhourt nem lehet közvetlenül összekötni Google Calendarral, így nehézségekbe ütközhetsz, ha például meetingeken, rendezvényeken töltött időket is mérni szeretnél. Csakúgy hiányosság lehet az asztali alkalmazás is, ugyanis a szolgáltatást csak weben, mobil appon vagy böngészőbővítményen keresztül tudod használni.

Az Everhour funkcióinak sora is szerényebb, de a legalapvetőbb méréseket el tudod végezni a segítségével. Sőt, itt is kérhetsz figyelmeztetést, ha megfeledkeznél a stopper elindításáról, az órákat jóváhagyhatják vagy elutasíthatják az adminisztrátorok, és a Harvesthez hasonlóan akár még a kiadásokat is elmenthetitek. Amikor a reportolásra kerül a sor, azokat akár időzítheted is. Az offline módról és az alkalmazáshasználaton alapuló automatikus időmérésről azonban le kell mondanod.

Ugyanakkor lehet, hogy megéri meghozni ezeket a kompromisszumokat, mivel az Everhour teljesértékű csomagja mindössze $5 kerül csak havonta felhasználónként. Ennek ellenére elérhető ingyenes csomag is, amelyet 5 felhasználóig használhatsz korlátozott funkcionalitással.

Everhour

Clockify

A Clockify nagy hangsúlyt fektet arra, hogy szemléltesse, milyen sok funkció érhető el rendszerükben, ráadásul látszólag költségek nélkül. Szinte az összes konkurenciával össze is vetették már magukat egy-egy cikkben - könnyű azt hinni, hogy ez a legokosabb és legolcsóbb alkalmazás mind közül. De vajon tényleg ez a jó választás?

Szó se róla, egy nagyon praktikus szolgáltatásról beszélünk, amit használhatsz weben, asztali alkalmazással, mobil appal vagy böngészőbővítménnyel is. Emellett összekötheted kedvenc projektmenedzsment szoftvereddel vagy Google naptáraddal, egyedül a Slack integrációról kell lemondani.

A funkciók listája valóban nagyon gazdag, a legalapvetőbb feature-ökön kívül elérhető offline mérés, automatikus stopperezés és időmérésre figyelmeztetés is. Azt azonban nem emelik ki az összehasonlításokban, hogy a mérések jóváhagyása, kiadások kezelése és a jelentések időzítése csak más szoftverek kiváltsága.

Ettől még persze ideális választás lehet számodra, az ingyenes csomagban ki is tudod próbálni a legalapvetőbb funkciókat, korlátlan felhasználóval és projekttel. Érdekesség, hogy a fizetős opciókat nem felhasználónként számolják - egyszeri $9,99 vagy $29,99-ba kerül havonta.

Clockify

#promobox#Nem mersz belevágni egyedül az időmérő rendszer bevezetésébe, projekt menedzsment támogatásra lenne szükséged?##

Konklúzió

Szerencsére jó néhány alkalmazás rendelkezésedre áll, ha időmérésre adod a fejed. Természetesen a legjobb, ha ezt házon belül, a már használt szoftverekkel meg tudod oldani - ha ilyen nem áll rendelkezésre, akkor mindenképp érdemes olyat választanod, ami integrálható a projektmenedzsment szolgáltatásotokkal. Ha ez alapján kellően leszűkítetted a kört, akkor alaposan tanulmányozd át a funkciók listáját, mert ha egyszer elkötelezted magad, onnantól már nehéz a váltás!

#m1-y#Segítünk Neked egy táblázattal, hogy melyik lehet a legmegfelelőbb számodra:##


Toggl Track Harvest Everhour Clockify
Webalkalmazás
Asztali alkalmazás
Mobil alkalmazás
Böngészőbővítmény
Számlázható órák
Becsült időráfordítás fizetős
Offline mód
Automatikus időmérés
Mérések jóváhagyása
Kiadások követése
Dashboard
Testreszabható jelentések
Időzített jelentések
Slack integráció
Asana integráció
ClickUp integráció
Trello integráció
Jira integráció
Google Calendar integráció
Ingyenes csomag
Limitáció 5 felhasználó, funkciók 1 felhasználó, 2 projekt 5 felhasználó, funkciók funkciók
Fizetős csomag ára $9-18/fő $12/fő $5/fő $9,99-29,99
Szolgáltatás Webalkalmazás Asztali alkalmazás Mobil alkalmazás Böngészőbővítmény Számlázható órák Becsült időráfordítás Offline mód Automatikus időmérés Mérések jóváhagyása Kiadások követése Dashboard Testreszabható jelentések Időzített jelentések Slack integráció Asana integráció ClickUp integráció Trello integráció Jira integráció Google Calendar integráció Ingyenes csomag Limitáció Fizetős csomag ára
Toggl Track 5 felhasználó, funkciók $9-18/fő
Harvest fizetős 1 felhasználó, 2 project $12/fő
Everhour 5 felhasználó, funkciók $5/fő
Clockify funkciók $9,99-29,99
További bejegyzések

Ezek is érdekesek lehetnek

Storytelling, a marketing egyik leghatásosabb összetevője
Tudástár
Storytelling, a marketing egyik leghatásosabb összetevője
Csak mondd ki! A hangalapú keresés útja
Keresőoptimalizálás (SEO)
Csak mondd ki! A hangalapú keresés útja
Miben segíthet egy social média ügynökség?
Közösségi média menedzsment
Miben segíthet egy social média ügynökség?
Útmutató az Advantage+ vásárlási kampányokhoz
PPC kampánykezelés
Útmutató az Advantage+ vásárlási kampányokhoz
A legjobb AI-alapú videószerkesztő eszközök 2024-ben
Design
A legjobb AI-alapú videószerkesztő eszközök 2024-ben
Videó és podcast készítés ötletek
Közösségi média menedzsment
Videó és podcast készítés ötletek
Közösségi média trendek 2024-ben
Közösségi média menedzsment
Közösségi média trendek 2024-ben
A legfontosabb Google rangsorolási szempontok és tényezők 2024-ben
Keresőoptimalizálás (SEO)
A legfontosabb Google rangsorolási szempontok és tényezők 2024-ben
A YouTube hirdetés készítés alapjai
PPC kampánykezelés
A YouTube hirdetés készítés alapjai
Minden, amit a Google SERP funkciókról tudni szerettél volna
Keresőoptimalizálás (SEO)
Minden, amit a Google SERP funkciókról tudni szerettél volna
Mi a SEO (keresőoptimalizálás) ára és költsége 2024-ben?
Keresőoptimalizálás (SEO)
Mi a SEO (keresőoptimalizálás) ára és költsége 2024-ben?
 A visszamutató linkek szerepe a keresőoptimalizálásban
Keresőoptimalizálás (SEO)
A visszamutató linkek szerepe a keresőoptimalizálásban
Mivel foglalkozik egy SEO ügynökség?
Keresőoptimalizálás (SEO)
Mivel foglalkozik egy SEO ügynökség?
Sikeres SEO stratégiák – így növelheted weboldalad organikus láthatóságát és tekintélyét
Keresőoptimalizálás (SEO)
Sikeres SEO stratégiák – így növelheted weboldalad organikus láthatóságát és tekintélyét
Tippek a SEO versenytárs elemzéshez
Keresőoptimalizálás (SEO)
Tippek a SEO versenytárs elemzéshez