Blog

Címke

Kommunikáció

Ügynökség

Mit kérdezz az első "randin" egy marketing ügynökségtől?

Ahogy egy első randevún, úgy egy első szakmai konzultáción is több lehet még benned a kétség, mint a bizonyosság - és ez így természetes. Épp ezért fontos, hogy felkészülten, a megfelelő kérdésekkel érkezz az első találkozóra, így azonnal meggyőződhetsz róla, van-e jövője az üzlet kapcsolatnak, vagy érdemes inkább menekülőre fognod, mielőtt még túl késő lenne…

Dóri
2023-12-22
Ügynökség

Hogyan válassz online marketing ügynökséget?

Tippeket és tanácsokat adunk, nem is egyet, hanem kapásból nyolcat, amelyek segítségedre lesznek a megfelelő marketing ügynökség kiválasztásában, avagy mit is jelent a 8K modell és hogyan alkalmazd a gyakorlatban.

Tamás
2023-12-22
Tudástár

Storytelling, a marketing egyik leghatásosabb összetevője

A történetmesélés nemcsak a marketing, de a kommunikáció és a meggyőzés területén is kulcsfontosságú — főleg azért, mert a hatékony történetmesélés képessége lehetővé teszi, hogy a személyes vagy céges márkák mélyebb kapcsolatot alakítsanak ki a célközönségükkel.

Selector
2023-12-22
Közösségi média menedzsment

Miben segíthet egy social média ügynökség?

A social média felületek kezelése igen időrabló lehet, ráadásul hatékony használatuk sem mindig egyszerű. Cikkünkből megtudhatod, milyen hozzáadott értékű támogatásra és szakértelemre számíthatsz a közösségi média stratégia kialakításában és végrehajtásában egy social média ügynökségtől.

Selector
2023-12-22
Ügynökség

Mivel foglalkozik egy PR ügynökség?

A PR segítségével növelheted a forgalmadat, értékesítéseid számát, és új piacokra léphetsz. Egy profi PR ügynökség pedig segít elkerülni a tipikus hibákat céged imázsépítése során, tudatos stratégiával kiutat mutatni az egymással versengő PR-tanácsok rengetegéből, és megbízható, stabil hírnevet építeni cégednek - sőt, megelőzni és elkerülni egy-egy potenciális krízist, amely romba dönthetné az imázsod. Mi is tehát a PR, mit csinál egy PR ügynökség, és milyen praktikus részleteket érdemes megfontolnod egy partnerség kapcsán?

Selector
2023-12-22
Hatékonyság

A hírlevél készítés szabályai - így küldj hírlevelet!

Talán elsőre meglepő lehet, de több kutatás is alátámasztja, hogy az emberek - még 2023-ban is - szeretnek hírleveleket olvasni. Viszont néhányan több száz hírlevelet is kaphatnak naponta, így itt is versengeni kell a célcsoportod figyelméért. Ebben a blogcikkben megtudhatod a hírlevél készítés szabályait, hogy Te is ütős levelekkel célozhasd meg a célcsoportodat.

Kilia
2024-02-06
Közösségi média menedzsment

Így alkosd meg a márkaidentitásod!

Szeretnél egyedi lenni? Szeretnél kitűnni a versenytársak közül? Ahogy egy személynek, úgy egy márkának is vannak ismertetőjelei. Ha érdekel, hogy melyek a legjobb eszközök és elemek ahhoz, hogy márkaidentitásod egységes, megnyerő és nem utolsósorban hatékony legyen, akkor olvasd el cikkünket, amelyben minden fontos lépést bemutatunk a sikeres márkaidentitás megalkotásához!

Pati
2024-02-13
Ügynökség

Hogyan írjunk social briefet egy marketingügynökségek?

A közösségi platformok széles választékából magánemberként személyes preferenciáink alapján kiválasztjuk azokat, amiket szívesen olvasgatunk, hasznosnak találunk. De mi a helyzet az üzleti oldalakkal? Cégednek nem szükséges minden közösségi platformon jelen lenni, azok a felületek azonban nem kerülhetőek meg, ahol a legfontosabb célközönségeid megtalálhatók. A social tartalomgyártás szakértelem nélkül felesleges erőforrás-pazarlás lehet, ezért fontos, hogy a megfelelő partnerrel dolgozz együtt céges profilod kommunikációjában.

Luca
2023-12-22
Közösségi média menedzsment

A legfontosabb online marketing eszközök és trendek 2023-ban

Érzed, tudod és látod, hogy ott a helye a vállalkozásodnak a közösségi média frontvonalán? Kitűzted már 2023-as célodnak, hogy meghódítod az instát és tarolni fogsz a Tiktokon? A legjobb helyen jársz. Mivel a közösségi média egy napról-napra változó terület, ezért elhoztuk neked kizárólag a legújabb trendeket, amik elengedhetetlenek/algoritmus mozgatórugói lesznek ebben az évben.

Tábita
2023-12-22
Közösségi média menedzsment

Hogyan tarolj a TikTok-on?

Ha meghallod a TikTok szót, egyből a táncoló fiatalok ugranak be? A sok-sok filter? A TikTok mára ennél jóval több lett, sőt, az egyik legkeresettebb közösségi média felület, viszont a hazai piacon még sokan nem alkalmazzák, így egy lépéssel a versenytársaid előtt lehetsz, ha még idejében megtervezed a közösségi média stratégiádat. Mire figyelj oda? Segítünk!

Kilia
2024-02-06
Design

Honnan szerezzek képeket a honlapomra?

Milyen könyvet szerettél szívesebben a kezeid közt forgatni fiatalon? Olyat, ami hosszan mesélt el egy történetet csak a szöveg segítségével, vagy olyat, amit sok, izgalmas kép tarkított? Na ugye, hogy az utóbbit. Mindannyian könnyebben fogalmazzuk meg vízióinkat, ha vizuális tartalmat tudunk hozzá társítani. A képek használata olyan mankó és figyelemfelkeltő eszköz, ami információalapú világunk elengedhetetlen elemévé vált.

Közösségi média menedzsment

A Facebook csillaga újra a magasba repülhet?

Bár éves szinten még mindig nő a Facebook-felhasználók száma, a platformnak egyre inkább össze kell szednie magát ahhoz, hogy újra és újra magára vonja első sorban az Instagram- és TikTok-párti fiatalok figyelmét. Jelentjük, elsősorban az influenszereket és saját arcukat ‘használó’ vállalkozókat érintő innovációjukkal ezt meg is tették. Ha érdekel, mivel rukkolt elő ezúttal a a Facebook, olvasd el a cikkünket!

Hatékonyság

5 tipp, hogy megőrizd a csapatszellemet a home office alatt is

A vírushelyzet hozta kötelező home office számos területen állította kihívások elé mind a munkavállalókat, mind a munkáltatókat. Habár az online térben való hatékonyság fenntartására ma már számtalan tipp és trükk áll rendelkezésünkre, nem szabad megfeledkeznünk a napi munkavégzés egy másik, legalább annyira fontos aspektusáról sem, mégpedig a csapategység megőrzéséről. Most, hogy egyre több munkahely dönt a távmunka megtartása mellett, szeretnénk néhány könnyen beépíthető tippet adni arra, hogyan erősítheted a csapatszellemet home office-ban is.

Shannon
2023-12-22
Közösségi média menedzsment

Így legyél népszerű az Instagramon! Avagy mindent a tartalom trendekről

Az Instagram az a terület, ahol annyi kreatív eszköz áll rendelkezésedre, hogy az önkifejezéssel és az alkotói éned kibontakoztatásával nem lesz gond. A trendekre és az összképre azonban nem árt odafigyelned. Hogyan? Ezt foglaljuk össze, hasznos alkalmazásokat is bemutató cikkünkben.

PPC kampánykezelés

Hoppá! Saját Facebook Creator Stúdiód lett. Mit kezdesz vele?

Izgalmas innovációkkal és üzleti lehetőségekkel rukkolt elő a Facebook. Tippekkel gazdagított cikkünkben bemutatjuk a Creator Stúdio csínját-bínját.

Hatékonyság

Hogyan tarts hatékony online meetingeket?

Az biztos, hogy még soha nem került megrendezésre annyi online meeting, mint az idei évben. A távmunka során is szükséges megtartani a szokásos megbeszéléseket, és szerencsére a számos videokonferencia app lehetőséget ad erre. Nem is kell más hozzá, mint egy jó alkalmazás, stabil internetkapcsolat és a résztvevők, ugye? Rossz hírünk van: ezek önmagukban nem elegendők. Megmutatjuk, hogyan tarts hatékony online meetingeket.

Timi
2023-12-22
Közösségi média menedzsment

5 bejegyzésötlet, amivel feldobhatod a nyári contentet

Nyáron sokan mennek szabadságra, nyaralni, kikapcsolódni. A céges élet is ilyenkor jellemzően nem túl eseménydús, nincs miről beszámolni, így sokszor nehéz megtervezni, hogy milyen tartalmat lenne érdemes megosztani a közösségi médiában. Íme néhány ötlet, melyekkel elkerülhető az uborkaszezon a Facebook és Insta hírfolyamban!

Timi
2023-12-22
Hatékonyság

2 alkalmazás, ami nekünk bevált!

Minden cégnél vannak olyan appok, melyek teljesen beépültek a mindennapokba és jelentősen megkönnyítik a munkafolyamatokat. Mi, a Selectornál, már számos alkalmazást kipróbáltunk, azonban kettő olyan van, amelyet tényleg minden egyes nap használunk a zökkenőmentes belső kommunikáció elősegítésére és a munkafolyamatok követésére. Most megmutatjuk, melyik ez a két applikáció, és, hogy mit tudnak!

Timi
2023-12-22
Közösségi média menedzsment

Hogyan kommunikálj online a koronavírus idején?

A koronavírus globálisan változtatta meg minden cég helyzetét, azonban ez nem ok arra, hogy felfüggesszük az online kommunikációt. Sőt, most kell a leginkább odafigyelni arra, hogy mit közvetítünk az ügyfelek, vásárlók felé.

Anikó
2023-12-22
Hatékonyság

Melyik videókonferencia alkalmazást használjuk céges videóhíváshoz?

A járványveszély miatt a cégek jelentős része újragondolta működését, és dolgozói otthonról igyekeznek ellátni munkájukat. Az eddig megszokott napi, heti irodai megbeszéléseket így szintén az online térben kell megszervezni. Számos alkalmazásról hallottunk már, de vajon melyik a legmegbízhatóbb az üzleti meetingjeink lebonyolítására? Cikkünkben bemutatjuk az egyes appok előnyeit, hátrányait, így könnyebben döntheted el, hogy a cégednek melyik felel meg leginkább.

Timi
2023-12-22